3 razloga zbog kojih trebate piti sok od pšenične trave

3 razloga zbog kojih trebate piti sok od pšenične trave

3 razloga zbog kojih trebate piti sok od pšenične trave
  • Objavljeno: Četvrtak, 12.05.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Pšenična trava ima odličan utjecaj na zdravlje cjelokupnog organizma. Dosadašnja istraživanja su pokazala da pšenična trava potiče regeneraciju tkiva i jača imunološki sustav. Pšenična trava je jako dobar izvor vitamina i minerala, proteina i sadrži čak 30 različitih vrsta enzima. Osim toga, pšenična trava je dobar izvor kalcija, kalija, magnezija, željeza, fosfora i cinka.

Štiti zdravlje krvožilnog sustava

Sok od pšenične trave je odličan izvor klorofila koji potiče proizvodnju hemoglobina. Što više hemoglobina u krvi ima, to će tkiva primati više kisika. Na taj način pšenična trava potiče eliminaciju toksina i teških metala, a znanstvenici su ustanovili da smanjuje rizik od nastanka niza bolesti, uključujući bolesti srca i srčani udar.

Ima moćno protuupalno djelovanje

Klorofil ima moćno antibakterijsko svojstvo i pozitivno utječe na rad probavnog sustava. Pšenična trava smanjuje razinu toksina u tijelu i ublažava kroničnu upalu. To znači da može pomoći u liječenju i ublažavanju simptoma artritisa, kolitisa i čireva na želucu.

Potiče mršavljenje

Pšenična trava vam može pomoći ako vodite borbu sa suvišnim kilogramima. Ona regulira razinu apetita, potiče cirkulaciju krvi i sagorijevanje kalorija. Ima odličnu nutritivnu vrijednost, a ne sadrži kalorije, masti niti kolesterol.

Isprobajte recept za alkalni napitak od pšenične trave!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti