Što je to zdrava prehrana?

Što je to zdrava prehrana?

Što je to zdrava prehrana?
  • Objavljeno: Subota, 01.11.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Znanstvenici su proučavali rezultate istraživanja nad stotinama vrsta prehrane, uključujući mediteransku, vegetarijansku, vegansku, niskomasnu, niskoglikemijsku i bezglutensku.

Oni su proučavali djelovanje tih oblika prehrane na cjelokupno zdravlje. Svaki oblik prehrane su pomno analizirali i proučavali njihovu povezanost s nastankom pretilosti i kroničnih bolesti, kao što su bolesti srca i dijabetes tipa 2.

Provjerite može li prehrana pobijediti hipotireozu!

Rezultati su pokazali da niti jedna prehrana nije nužno najzdravija. Neki oblici prehrane pomažu kod određenih stanja, kao što mediteranska prehrana pomaže srčanim bolesnicima.

Znanstvenici ističu da svi tipovi prehrane, koji pozitivno djeluju na čovjekovo zdravlje, imaju nešto zajedničko, a to je smanjenje unosa polugotovih i gotovih suhomesnatih proizvoda, povećanje unosa voća i povrća i nemasnog mesa.

Saznajte kako mediteranska prehrana sprječava moždani udar!

Također ističu da samo zato što je osoba, koja prati jedan tip prehrane, jako zdrava, ne znači da je ta prehrana generalno najzdravija.

Kako biste jeli u korist zdravlju, slijedite osnovne smjernice zdrave prehrane, a u nezdravim namirnicama uživajte povremeno i umjereno.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti