Alergije na hranu i škola

Alergije na hranu i škola

Alergije na hranu i škola
  • Objavljeno: Utorak, 02.09.2008.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Alergolozi preporučavaju konzultacije sa školskim osobljem u strategijama izbjegavanja.

Roditelji, učitelji i školsko osoblje moraju poduzeti mjere da osiguraju sigurnost više od 2,2 milijuna učenika u Sjedinjem Državama koji imaju alergije na hranu, izjavili su stručnjaci iz American Academy of Allergy, Asthma and Immunology (AAAAI).

Otvorena, i česta komunikacija roditelja i školskog osoblja ključan je trenutak za sigurnost učenika s alergijama na hranu. Potrebno je partnerstvo za usvajanje učinkovitih strategija i planova, osobito kod hitnih slučajeva, izjavio je dr. Michael Pistiner, član AAAAI Adverse Reactions to Foods Comitee.

AAAAI nudi popis savjeta za sigurnost i primjera kako reagirati na alergiju na hranu kako bi pomogli roditeljima i školskom osoblju da se pripreme za novu školsku godinu.

Neki od savjeta su: -Obavijestite školsku kantinu, nastavnike i drugo osoblje na koju je hranu alergično vaše dijete i koju hranu mora izbjegavati. Pakirajte mu ručak za školu. Vaše dijete mora izbjegavati obroke u učionici i suzdržavati se podijeliti hranu s prijateljima. - Kod školske proslave, nabavite sigurne grickalice za vaše dijete koje on ili ona mogu jesti tijekom zabave. - Forsiranje izbjegavanja hrane tijekom vožnje autobusom i na drugim mjestima kada nema nadzora djeteta.

Pistiner, čiji su klinci alergični na orašaste plodove i trebaju ove jeseni krenuti u vrtić, dodao je još jedan važn savjet. Roditelji trebaju biti svjesni datuma roka trajanja i biti u kontaktu s alergolozima kako bi osigurali da su svi lijekovi, osobito epinefrin koji se daje u injekcijama, na vrijeme zamijenjeni prije istjecanja roka valjanosti, zaključio je.

Za MojDoktor:
Maja Vajagić, dr.med.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti