Aloe vera za ljepšu kožu

Aloe vera za ljepšu kožu

Aloe vera za ljepšu kožu
  • Objavljeno: Utorak, 18.08.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Aloe vera se tisućljećima koristi u ljekovite svrhe i to je jedna od najpoznatijih ljekovitih biljaka. Drevni Egipćani su je zvali biljkom dugovječnosti. Aloe vera je biljka koja raste na suhom podneblju i relativno lako se uzgaja. Listovi aloe vere otpuštaju gel koji se može nanositi na kožu. Taj gel ima čudesno djelovanje na zdravlje i ljepotu kože i često se dodaje u kozmetičke proizvode.

Ublažava opekline

Aloe vera će potaknuti regeneraciju gornjeg sloja kože i vratiti vlažnost koži. Upravo zbog svojih nutritivno vrijednih svojstava i antioksidacijskog djelovanja, koža će puno prije zacijeliti.

Hidratizira

Aloe vera će kožu hidratizirati i brzo će se upiti, što znači da neće ostajati masni tragovi. Savršena je za sve osobe, naročito one koje imaju masnu kožu. Također, dobra je kao podloga za šminkanje jer će spriječiti isušivanje kože.

Ublažava akne

Aloe vera ima protuupalno djelovanje, zbog čega će ublažiti upalne procese kože, uključujući i akne. Aloe vera gel možete bez straha nanositi na kožu, trebate biti uporni i nakon nekog vremena ćete primijetiti da je vaš ten čišći.

Sprječava prijevremeno starenje

Aloe vera sadrži antioksidante, uključujući beta karoten, vitamin C i E koji pomažu u održavanju prirodne elastičnosti kože, pospješuju proizvodnju kolagena i pomažu u hidrataciji kože.

Smanjuje vidljivost strija

Kada se koža rasteže previše često i prebrzo, elastičnost kože se smanjuje. Tada se javljaju strije, a aloe vera gel može pomoći u prevenciji i smanjenju vidljivosti strija.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti