Muči li vas glavobolja tijekom naglih vremenskih promjena?

Muči li vas glavobolja tijekom naglih vremenskih promjena?

Muči li vas glavobolja tijekom naglih vremenskih promjena?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 17.08.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Istraživanja su pokazala da veliki broj ljudi osjeća poteškoće sa zdravljem tijekom naglih promjena vremena. Jedna od najčešćih tegoba jest glavobolja koja se javlja iznenada.

Iako promjene vremena ne možemo kontrolirati, možemo ublažiti njihovo djelovanje na zdravlje. Donosimo vam savjete stručnjaka pomoću kojih ćete spriječiti nastanak glavobolje tijekom naglih promjena vremena.

Pijte vodu

Promjenom vremena često mijenjamo i prehrambene navike. Kada se usred ljeta pojavi nekoliko svježijih dana, skloni smo smanjenju unosa vode. Istraživanja su pokazala da je manjak unosa vode jedan od vodećih uzročnika nastanka glavobolje. Kako biste spriječili nastanak glavobolje tijekom promjena vremena, važno je da povećate unos vode i smanjite unos pića koja dehidriraju tijelo, kao što su kava ili gazirani sokovi.

Unosite magnezij

Magnezij će pospješiti opuštanje krvnih žila. Prethodna istraživanja su pokazala da osobe, koje pate od manjka magnezija u tijelu, češće pate od glavobolja. Magnezij možete unositi putem prehrane ili suplemenata, ali je važno da se prije svega posavjetujete s liječnikom.

Nosite kvalitetne sunčane naočale

Sunčane naočale trebaju štititi od UVA i UVB zraka. Nezaštićeno izlaganje očiju svjetlosti može uzrokovati glavobolju, naročito ako je vrijeme promjenjivo, primjerice sunčano i oblačno u razmaku od nekoliko sati. Polarizirane leće naočala su naročito učinkovite jer pružaju još više zaštite od sunca.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti