Biljke koje potiču rast kose

Biljke koje potiču rast kose

Biljke koje potiču rast kose
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 07.09.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Kada je u pitanju ljepota, gubitak kose je nešto što nitko ne priželjkuje. Dobra vijest je da se ne morate izlagati štetnim kemikalijama kako biste potaknuli ponovni rast vlasi. Dosadašnja istraživanja su pokazala da neke biljke imaju odlično djelovanje u prevenciji gubitka kose. Više o najčešćim greškama u njezi kose pročitajte ovdje.

Luk

U istraživanju je 20 od 23 osobe vlasište trljalo sokom od luka. To su radili 2 puta dnevno u razdoblju od 6 tjedana. Nakon 6 tjedana se gustoća vlasi povećala i smanjilo se njihovo opadanje. Znanstvenici vjeruju da su za to zaslužni flavonoidi koji imaju protuupalno djelovanje.

Ljute papričice

Znanstvenici su dokazali da osobe koje svakodnevno uzimaju 6mg suplementa ljute papričice već nakon 5 mjeseci primijete povećanje gustoće kose. No, ističu da se prije početka konzumiranja suplemenata trebate posavjetovati s liječnikom.

Aloe vera

Aloe vera se već stoljećima koristi za poticanje rasta kose. Znanstvenici su ustanovili da je odlična kombinacija ružmarina i kadulje. Ružmarin će potaknuti rast kose, a kadulja će potaknuti njenu otpornost na vanjske faktore.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti