Iskoristite ovih 12 biljaka koje unose pozitivnu energiju u vaš dom!

Iskoristite ovih 12 biljaka koje unose pozitivnu energiju u vaš dom!

Iskoristite ovih 12 biljaka koje unose pozitivnu energiju u vaš dom!
  • Objavljeno: Nedjelja, 21.05.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Postoji mnogo biljaka koje mogu poboljšati protok energije, donijeti sreću, stvoriti mirno i opuštajuće okruženje i pročistiti zrak. Te biljke mogu ukloniti negativnu energiju, ublažiti stres i poboljšati zdravlje.

Bosiljak

Pročišćava zrak, upija opasne plinove i proizvodi kisik 20 sati dnevno. Sadržava protugljivična i antibakterijska svojstva i djeluje kao antioksidans. Bosiljak pozicionirajte na mjesto na koje dopire sunčeva svjetlost i to na sjevernoj, istočnoj ili sjeveroistočnoj strani kuće.

Ružmarin

Pročišćava kuću od toksina i potiče mentalno i tjelesno zdravlje. Poboljšava raspoloženje i pamćenje, oslobađa od umora, nesanice i anksioznosti. Smjestite ga na sunčano mjesto i ne zalijevajte prečesto.

Spatifilum

Ova biljka pogoduje tjelesnom, mentalnom i duhovnom zdravlju, povećava protok energije, pročišćava zrak i neutralizira plinove. Pruža miran san i spokoj. Držite ju na tamnijem mjestu, u kutu vašeg doma ili ureda.

Provjerite koje biljke potiču zdravlje očiju!

Aloe vera

Aloe vera donosi pozitivnu energiju i eliminira negativne vibracije. Ima ljekovita svojstva. Redovito ju zalijevajte i držite na umjetnoj svjetlosti ili neizravnoj sunčevoj svjetlosti. Bitno je osigurati joj i pravilnu odvodnju viška vode.

Jasmin

Njegov miris ublažava stres, donosi pozitivnu energiju i potiče romantiku. Držite ga na prozoru okrenutog prema jugu ili sjeveroistoku, ili u dvorištu na istočnoj ili sjevernoj strani.

Krizantema

Ima ljekovita svojstva i potiče iskrenost i čistoću, uklanja toksine i čisti zrak. Držite je na mjestima gdje se nakuplja napetost.

Bambus

Koristi se u Aziji dugi niz godina jer simbolizira sreću i prosperitet. Po Feng shuiju njegov vertikalni oblik predstavlja drveni element koji utječe na tjelesnu aktivnost, životnu energiju i vitalnost. Stavite ga u zasjenjeni kutak u staklenu zdjelicu s 1 centimetrom destilirane ili pročišćene vode.

Areka palma

Pročišćava zrak i ostavlja pozitivno i čisto okruženje. Njegni listovi pozitivno djeluju na energiju prostorije.

Iskoristite ove biljke koje potiču sagorijevanje masti!

Engleski bršljan

Filtrira zrak, uklanja toksine i stvara mirno, opušteno, sigurno i pozitivno okruženje.

Orhideja

Po Feng shuiju vjeruju da orhideje povećavaju energiju. Ovo dugotrajno cvijeće dolazi u raznim veličinama i oblicima s ugodnim i slatkim mirisom koji poboljšava raspoloženje i umiruje um. Noću oslobađa kisik stoga je idealno držati ju u spavaćoj sobi.

Kadulja

Uklanja negativne emocije poput ljutnje i straha i potiče pozitivan protok energije. Također posjeduje ljekovita svojstva. Držite je na suhom mjestu ili s tek malo vlažnosti.

Zlatni puzavac

Naziv ove biljke je Epipremnum aureum. Potiče pozitivan protok energije i donosi sreću i bogatstvo. Uzgajajte ju kao grmić ili penjačicu i smjestite ju ispred oštrog kuta kako biste smanjili anksioznost, negativne vibracije i stres.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije