Brza hrana smanjuje IQ kod djece

Brza hrana smanjuje IQ kod djece

Brza hrana smanjuje IQ kod djece
  • Objavljeno: Subota, 06.10.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Britanski znanstvenici su pronašli vezu između pretjerane konzumacije brze hrane i smanjenja razine inteligencije.

Britanski znanstvenici su proveli istraživanje u kojemu je sudjelovalo 4.000 djece iz Škotske u dobi od 3 do 5 godina. Znanstvenici su proučavali njihove prehrambene navike, a u obzir su uzeli prethodno izmereni kvocijent inteligencije te socijalni i ekonomski status roditelja.

Znanstvenici su utvrdili da djeca koja jedu svježe i kuhane namirnice imaju veću vjerojatnost da će odrasti s višim kvocijentom inteligencije, za razliku od djece koja često jedu brzu hranu.

"Ovo istraživanje pruža čvrste dokaze koji će podržati raznovrsnu prehranu i smanjenje konzumiranja brze hrane, naročito kod djece", NetDoctor prenosi izjavu dr. Sophie vom Stumm.

 

Znanstvenici su ustanovili da djeca, čiji su roditelji višeg socio – ekonomskog statusa, rjeđe konzumiraju brzu hranu, dok djeca iz nižih socio – ekonomskih  obitelji češće jedu brzu hranu

 

Pretilost je ozbiljan problem, a sve je češći među djecom, stoga je od izrazite važnosti da djeca jedu raznoliko te da ih naučite kako zdrava prehrana može biti i ukusna.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti