Pogledajte najgore kombinacije hrane u trudnoći!

Pogledajte najgore kombinacije hrane u trudnoći!

Pogledajte najgore kombinacije hrane u trudnoći!
 • Objavljeno: Utorak, 05.04.2022.
 • Prosječno vrijeme čitanja:
 • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Poznato je da se trudnicama treba ugoditi u svakom pogledu, a kada je riječ o hrani, buduće majke kombinirat će sve i svašta pod utjecajem hormona kako bi zadovoljile svoje trudničke želje. Pogledajte kombinacije koje su žene podijelile s ostatkom svijeta, uz napomenu da nakon trudnoće sastojke više nikad nisu okusile.

Pogledajte vodič kroz prehranu u trudnoći!

 1. Sendvič od kiselih krastavaca tako da umjesto kruha idu krastavci, a između tuna ili pašteta. Druga kombinacije je obični sendvič punjen kiselim krastavcima, sirom i majonezom, uz nezaobilazno grickanje čipsa od, pogađate, kiselih krastavaca.
 2. Mekani pereci preliveni medom s par listova kiselog kupusa, a kad se jede pizza, umjesto kečapa i majoneze na vrh ide list kiselog kupusa.
 3. Sok od limete, najčešće konzerviran, bez vode i šećera, ponekad samo uz dodatak leda ili u verziji smrznutog jogurta od limete, bez zaslađivača.
 4. Smoki ili čips od ljute paprike umočen u jogurt, najbolja kombinacija je s voćnim jogurtom od jagode jer okus malo pecka, a dovoljno je sladak.
 5. Svježe pecivo sa sirnim namazom i nasjeckanim komadićima dinje, čak i do nekoliko puta na dan, posebice tijekom prva tri mjeseca trudnoće.
 6. Med na sve, ne samo u kombinaciji s napitkom i pecivom, nego i med s čipsom, šipkom i slanim kokicama.
 7. Maslac od kikirikija namazan na kruh, a na vrh nekoliko žlica ljutog umaka.
 8. Ocat kao glavna namirnica, obavezno uz svako jelo, a u kriznom trenutku tijekom ljeta jedna trudnica je pokušala napraviti sladoled od octa i soli.
 9. Mango kao najdraža namirnica, u što većim količinama, čak do 3 ili 4 dnevno, a osim sirovog manga tu su bili i svi mogući sokovi i pripravci od cijeđenog manga kao i kolači i slastice s okusom manga.
 10. Potreba za jedenjem pijeska s plaže bila je neizdrživa, a nakon što je liječnik izričito zabranio da se pokuša jesti pijesak, maštanje o pijesku među zubima i sjedenju na plaži bio je, donekle, kompromis.

Otkrijte 6 razloga za uzimanje dobrih bakterija prije, tijekom i poslije trudnoće!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti