Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Pogledajte najgore kombinacije hrane u trudnoći!

Pogledajte najgore kombinacije hrane u trudnoći!

Pogledajte najgore kombinacije hrane u trudnoći!
 • Objavljeno: Subota, 17.03.2018.
 • Broj pregleda: 694
 • Prosječno vrijeme čitanja:
 • Broj riječi:
Pogledajte najgore kombinacije hrane u trudnoći!
Izvor slike: Pixabay

Poznato je da se trudnicama treba ugoditi u svakom pogledu, a kada je riječ o hrani, buduće majke kombinirat će sve i svašta pod utjecajem hormona kako bi zadovoljile svoje trudničke želje. Pogledajte kombinacije koje su žene podijelile s ostatkom svijeta, uz napomenu da nakon trudnoće sastojke više nikad nisu okusile.

Pogledajte vodič kroz prehranu u trudnoći!

 1. Sendvič od kiselih krastavaca tako da umjesto kruha idu krastavci, a između tuna ili pašteta. Druga kombinacije je obični sendvič punjen kiselim krastavcima, sirom i majonezom, uz nezaobilazno grickanje čipsa od, pogađate, kiselih krastavaca.
 2. Mekani pereci preliveni medom s par listova kiselog kupusa, a kad se jede pizza, umjesto kečapa i majoneze na vrh ide list kiselog kupusa.
 3. Sok od limete, najčešće konzerviran, bez vode i šećera, ponekad samo uz dodatak leda ili u verziji smrznutog jogurta od limete, bez zaslađivača.
 4. Smoki ili čips od ljute paprike umočen u jogurt, najbolja kombinacija je s voćnim jogurtom od jagode jer okus malo pecka, a dovoljno je sladak.
 5. Svježe pecivo sa sirnim namazom i nasjeckanim komadićima dinje, čak i do nekoliko puta na dan, posebice tijekom prva tri mjeseca trudnoće.
 6. Med na sve, ne samo u kombinaciji s napitkom i pecivom, nego i med s čipsom, šipkom i slanim kokicama.
 7. Maslac od kikirikija namazan na kruh, a na vrh nekoliko žlica ljutog umaka.
 8. Ocat kao glavna namirnica, obavezno uz svako jelo, a u kriznom trenutku tijekom ljeta jedna trudnica je pokušala napraviti sladoled od octa i soli.
 9. Mango kao najdraža namirnica, u što većim količinama, čak do 3 ili 4 dnevno, a osim sirovog manga tu su bili i svi mogući sokovi i pripravci od cijeđenog manga kao i kolači i slastice s okusom manga.
 10. Potreba za jedenjem pijeska s plaže bila je neizdrživa, a nakon što je liječnik izričito zabranio da se pokuša jesti pijesak, maštanje o pijesku među zubima i sjedenju na plaži bio je, donekle, kompromis.

Otkrijte 6 razloga za uzimanje dobrih bakterija prije, tijekom i poslije trudnoće!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti