Brzo mršavljenje nakon poroda loše je za zdravlje

Brzo mršavljenje nakon poroda loše je za zdravlje

Brzo mršavljenje nakon poroda loše je za zdravlje
  • Objavljeno: Srijeda, 24.06.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Mlade majke koje pokušavaju kopirati slave žene te nakon porođaja u kratkom roku izgubiti višak kilograma ugrožavaju vlastito zdravlje. Fotografije gumica i manekenki koje nedugo nakon poroda izgledaju vrlo mršavo nepotrebno opterećuju mlade majke koje žele što prije smršavjeti.

Međutim, liječnici upozoravaju da mlade majke trebaju taj višak kilograma kako bi im tijelo moglo osigurati sve potrebno za njihovu novorođenu bebu. Ne treba zaboraviti i da mlade majke doje, pa je to još jedan od razloga zbog kojih ne bi trebale odmah brinuti o mršavljenju. Liječnici kažu da novopečene majke ne trebaju žuriti ni u teretanu jer im to neće pomoći u skidanju kilograma, a moglo bi naštetiti njihovu zdravlju.

Liječnici savjetuju mladim majkama da paze na prehranu nakon poroda, ali da ne provode drastične dijete. Napominju da većina žena u prva tri mjeseca nakon poroda prirodno gubi kilograme te da taj prirodni tijek treba poštovati.
Pohvalno je što mlade majke žele brinuti o svome tijelu, ali ne bi si trebale postavljati nikakve rokove dok im je tijelo još u tom osjetljivom razdoblju, napominju liječnici te dodaju da će se tijelo prirodno vraćati u formu.

Njemačka zdravstvena organizacija upozorila je da brojne slavne majke poput Jennifer Lopez i Christine Aguilere daju loš primjer mladim mamama koje nemaju osobne trenere kao one. Osim toga, slavne mame imaju i nutricioniste koji detaljno vode brigu o njihovoj prehrani. Kao loš primjer liječnici su naveli i supermodel Heidi Klum koja je svega nekoliko tjedana nakon poroda nosila reviju donjega rublja.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti