Čaj od đumbira i jabuke jača imunitet

Čaj od đumbira i jabuke jača imunitet

Čaj od đumbira i jabuke jača imunitet
  • Objavljeno: Utorak, 23.06.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Čaj od đumbira i jabuke je odličan izvor vitamina A, B i C, antioksidanata i flavonoida. Pospješuje rad jetre i pomaže u regulaciji razine kolesterola. Istraživanja su pokazala da jabuka može smanjiti rizik od nastanka srčanog i moždanog udara. Đumbir pomaže u ublažavanju probavnih smetnji i mučnina, ubrzava oporavak od gripe i prehlade, a također pospješuje i cirkulaciju krvi. Stručnjaci ističu da đumbir može pomoći i u ublažavanju simptoma reumatoidnog artritisa.

Čaj od đumbira i jabuke biste trebali uvesti u svakodnevnu prehranu. Ako patite od nekih bolesti ili uzimate lijekove, prije početka svakodnevne konzumacije čaja od đumbira i jabuke se svakako posavjetujte s liječnikom.

Odličan je izvor antioksidanata

Đumbir je jedan od najboljih izvora antioksidanata i upravo zbog toga je odličan za prevenciju niza bolesti. On štiti stanice od štetnog utjecaja slobodnih radikala i regulira proces starenja.

Ima odlična protuupalna svojstva

Đumbir može ublažiti simptome artritisa, bolove u zglobovima i leđima. Smanjuje kroničnu upalu u tijelu, za koju je dokazano da povećava rizik od nastanka niza bolesti.

Potiče rad probavnog sustava

Đumbir stimulira proizvodnju sline i regulira razinu želučane kiseline. Može ublažiti žgaravicu, zatvor, nadutost i pomoći u prevenciji bolesti probavnog sustava.

Pospješuje kognitivne sposobnosti

Osim što ovim čajem možete pospješiti svoju koncentraciju i pamćenje, također ćete smanjiti rizik od nastanka Alzheimerove bolesti.

Pospješuje rad imunološkog sustava

Jabuke su odličan izvor kvercetina - antioksidanta koji pospješuje rad imunološkog sustava i smanjuje razinu hormona stresa.

Pospješuje rad jetre

Toksine unosimo svakodnevno, a jetra je zaslužna za pročišćavanje toksina iz tijela. Istraživanja su pokazala da đumbir i jabuke mogu pospješiti rad jetre i potaknuti oslobađanje toksina iz tijela.

Jedan od najlakših načina da pospješite zdravlje cjelokupnog organizma jest da svakodnevno konzumirate čaj od jabuke i đumbira, čiji recept možete potražiti ovdje.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti