Čak 40 posto žena ima seksualne probleme

Čak 40 posto žena ima seksualne probleme

Čak 40 posto žena ima seksualne probleme
  • Objavljeno: Nedjelja, 02.11.2008.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Najnovija je studija otkrila kako su seksualni problemi kod žena učestali, ali one se time uopće ne zamaraju.

Čak 40 posto žena ima nekakve seksualne probleme, ali većinu to uopće ne muči, pokazala je do sada najveća studija o ženskom seksualnom zdravlju, piše Fox news.

Istraživanje su vodili znanstvenici s General Hospitala u Massachusettsu. Otkrili su kako samo 12 posto žena koje imaju slabu seksualnu želju muči taj problem. Znanstvenici tvrde kako su seksualni problemi među ženama učestali. Ipak, radi se o manjim problemima koji su vezani uz osobni stres, dok su ozbiljniji problemi puno rjeđi.

Istraživanje koje je dovelo do ovih podataka provedeno je na preko 32 tisuće žena starijih od 18 godina u SAD-u. Osim proučavanja seksualnog zdravlja, znanstvenici su proučavali i što sve žene muči vezano uz njihov seksualni život, odnosno što im uzrokuje osjećaje ljutnje, krivnje, frustracije ili zabrinutosti.

Čak je 43 posto žena izjavilo da ima nekakvu seksualnu disfunkciju. Tako 39 posto ima slabu želju, 26 posto ima problema s uzbuđenjem, a 21 posto žena ima poteškoće s doživljavanjem orgazma.

Međutim, ovi problemi, čini se, muče samo manjinu žena, točnije njih 12 posto. Seksualni problemi nešto su češći kod žena starijih od 65 godina, a oni najviše muče žene srednje životne dobi, pokazalo je istraživanje.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti