Cikla može povećati mišićnu snagu

Cikla može povećati mišićnu snagu

Cikla može povećati mišićnu snagu
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 21.09.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Američki znanstvenici su proveli malo istraživanje u kojemu su ustanovili da cikla može pomoći u povećanju mišićne snage. Istraživanje, čiji su rezultati objavljeni u časopisu Circulation, potvrđuje rezultate prethodnih istraživanja koji su pokazali da svakodnevna konzumacija cikle ima odlično djelovanje na zdravlje i fizičku kondiciju. Isprobajte smoothie od malina i cikle!

Iako je istraživanje provedeno na malom uzorku, rezultati su uistinu zapanjujući jer je sok od cikle uspio povećati mišićnu snagu nakon već dva sata od konzumacije, izjavila je voditeljica istraživanja Linda R. Peterson.

Cikla je odličan izvor nitrata, baš kao i tamno zeleno lisnato povrće, kao što su špinat i kelj. Nitrati se u tijelu pretvaraju u dušikov oksid koji opušta krvne žile i ima blagotvoran učinak na rad metabolizma.

Sudionici ovog istraživanja su svaki dan pili sok od cikle, a znanstvenici su ustanovili da je snaga mišića već nakon dva sata od konzumacije soka od cikle bila povećana za čak 13%. Sok od cikle ne ubrzava rad srca niti smanjuje krvni tlak, što je iznimno važno za osobe koje pate od srčanih bolesti.

Dosadašnja istraživanja su također pokazala da osobe koje svakodnevno konzumiraju ciklu uživaju u nizu zdravstvenih prednosti koje ona pruža. Više o tome zašto biste trebali početi sa svakodnevnom konzumacijom cikle pročitajte ovdje.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti