Čokolada je najbolji lijek protiv kašlja!

Čokolada je najbolji lijek protiv kašlja!

Čokolada je najbolji lijek protiv kašlja!
  • Objavljeno: Subota, 16.01.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Idući put za ublažavanje kašlja preskočite limun i med i uzmite malo tamne čokolade jer novo istraživanje znanstvenika iz Velike Britanije otkriva da je tamna čokolada učinkovitija.

Čokolada može umiriti kašalj, ali je važno da ona bude tamna i sadrži najmanje 70% kakaa jer on ima odlična protuupalna i antioksidacijska svojstva, izjavio je prof. Alyn Morice.

U istraživanju su sudjelovale osobe koje boluju od kroničnog kašlja. Sudionike su podijelili u 2 grupe. Sudionici jedne grupe su svakodnevno uzimali lijek koji u svom sastavu ima kakao, a sudionici druge grupe su uzimali sirup protiv kašlja.

Rezultati su pokazali da je kakao djelotvorniji u ublažavanju kašlja, a prvi rezultati su bili vidljivi već unutar nekoliko sati. Ovo nije prvo istraživanje koje je pokazalo da čokolada može ublažiti kašalj. Naime, nedavno istraživanje je pokazalo da je teobromin, sastojak kojeg pronalazimo u kakau, učinkovitiji u ublažavanju kašlja od kodeina, sastojka kojeg pronalazimo u većini lijekova protiv kašlja.

Znanstvenici ističu da kakao ima protuupalno svojstvo i ublažava iritacije uzrokovane kašljanjem. Gušći je od uobičajenih sirupa protiv kašlja i stvara zaštitni sloj na području grla, baš kao i med. Na taj način smanjuje potrebu za kašljanjem.

Saznajte kako možete ublažiti kašalj na prirodan način!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti