Limun čisti vodu od klora

Limun čisti vodu od klora

Limun čisti vodu od klora
  • Objavljeno: Nedjelja, 17.01.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Voda koju pijemo ne bi smjela sadržavati više od 4 miligrama klora po 1 litri. Ipak, vrlo često voda iz slavine sadrži i više od 4 miligrama.

Kada dugoročno unosite previsoku razinu klora, dolazi do povećanog rizika od nastanka bolesti mokraćnog sustava, raka mokraćnog mjehura, povišene razine kolesterola, astme i alergijskih reakcija. Uz sve to, klor ima štetno djelovanje na zdravlje i ljepotu kože, narušava zdravlje respiratornog sustava i očiju.

Vitamin C ima sposobnost pročišćavanja vode. Dodavanje svježe iscijeđenog soka od limuna u vodu je najjednostavniji i najbolji način da očistite vodu koju pijete. Vodu možete očistiti i suplementima vitamina C. Ako ćete koristiti suplemente, u 1 litru vode stavite 1 miligram vitamina C.

Klor možete ukloniti filtriranjem i prokuhavanjem vode. Ako ste se odlučili na prokuhavanje, vodu kuhajte 15 minuta. Za one koji traže najbrže prirodno rješenje, stručnjaci preporučuju miješanje vode sa svježe iscijeđenim sokom od limuna.

Osim uklanjanja klora, dodavanje limuna u vodu će poboljšati zdravlje vašeg cjelokupnog organizma. Naime istraživanja su pokazala da voda s limunom pomaže u prevenciji i ublažavanju simptoma različitih bolesti, uključujući bolesti srca, dijabetes tipa 2 i rak.

Saznajte zašto trebate piti limunadu s lavandom!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Dijabetes i prehrana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti