Čudesne koristi limunove korice

Čudesne koristi limunove korice

Čudesne koristi limunove korice
  • Objavljeno: Utorak, 15.12.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Limun ima odlična ljekovita svojstva, a najbolje od svega je što svaki dio limuna možete iskoristiti. Limunova korica sadrži čak 5 do 10 puta više vitamina u odnosu na limunov sok. Odličan je odličan izvor vlakana, kalija, magnezija, kalcija, folne kiseline i beta karotena.

Smanjuje rizik od nastanka raka

Limunova korica pomaže u prevenciji, ali i liječenju različitih vrsta raka. Ona sadrži limonen i salvastrol Q40, spojeve koji potiču stanice rak na samouništenje.

Smanjuje oksidacijski stres

Limunova korica je odličan izvor bioflavonoida koji su odlični za prevenciju i smanjenje oksidacijskog stresa, za kojega su istraživanja pokazala da povećava rizik od nastanka niza bolesti.

Smanjuje razinu kolesterola

Limunova korica je odlična za regulaciju razine kolesterola u krvi i na taj način direktno sudjeluje u prevenciji bolesti kardiovaskularnog sustava.

Pomaže u uklanjanju prhuti

Limunovom koricom trljajte tjeme, naročito dijelove koji su kritični i na kojima je prisutna prhut. Ovo ponavljajte prije svakog pranja kose dok god u potpunosti ne uklonite prhut.

Izbjeljuje zube

Unutrašnjim dijelom limunove korice trljajte zube i zubno meso kako biste uklonili mrlje, a istovremeno smanjili rizik od nastanka bolesti desni.

Saznajte koje su čudesne koristi limuna.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti