Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Čudesne koristi limunove korice

Čudesne koristi limunove korice

Čudesne koristi limunove korice
  • Objavljeno: Utorak, 15.12.2015.
  • Broj pregleda: 743
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Limun ima odlična ljekovita svojstva, a najbolje od svega je što svaki dio limuna možete iskoristiti. Limunova korica sadrži čak 5 do 10 puta više vitamina u odnosu na limunov sok. Odličan je odličan izvor vlakana, kalija, magnezija, kalcija, folne kiseline i beta karotena.

Smanjuje rizik od nastanka raka

Limunova korica pomaže u prevenciji, ali i liječenju različitih vrsta raka. Ona sadrži limonen i salvastrol Q40, spojeve koji potiču stanice rak na samouništenje.

Smanjuje oksidacijski stres

Limunova korica je odličan izvor bioflavonoida koji su odlični za prevenciju i smanjenje oksidacijskog stresa, za kojega su istraživanja pokazala da povećava rizik od nastanka niza bolesti.

Smanjuje razinu kolesterola

Limunova korica je odlična za regulaciju razine kolesterola u krvi i na taj način direktno sudjeluje u prevenciji bolesti kardiovaskularnog sustava.

Pomaže u uklanjanju prhuti

Limunovom koricom trljajte tjeme, naročito dijelove koji su kritični i na kojima je prisutna prhut. Ovo ponavljajte prije svakog pranja kose dok god u potpunosti ne uklonite prhut.

Izbjeljuje zube

Unutrašnjim dijelom limunove korice trljajte zube i zubno meso kako biste uklonili mrlje, a istovremeno smanjili rizik od nastanka bolesti desni.

Saznajte koje su čudesne koristi limuna.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti