Dan otvorenih vrata u povodu Svjetskog dana vida

Dan otvorenih vrata u povodu Svjetskog dana vida

Dan otvorenih vrata u povodu Svjetskog dana vida
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 06.10.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Svjetski dan vida je međunarodni dan obilježavanja važnosti očuvanja vida. Ove godine obilježavamo ga 9. listopada. Cilj mu je upozoriti na globalni problem sljepoće i slabovidnosti, odnosno mogućnosti prevencije i rehabilitacije slabovidnih i slijepih osoba.

U Poliklinici Bilić Vision 9. listopada u povodu Svjetskog dana vida svima zainteresiranima omogućujemo razgled Poliklinike i pritom poklonjamo 30% popusta na kompletni preventivni očni pregled te nudimo besplatne konzultacije za lasersko skidanje dioptrije, uz prethodnu predbilježbu.  

Najčešći uzroci slabovidnosti i sljepoće u svijetu su siva mrena, glaukom i senilna makularna degeneracija. Siva mrena vodeći je uzrok sljepoće u svijetu.

Potrebno je sustavno raditi na prevenciji kroničnih bolesti oka, odnosno promjeni štetnih životnih navika koje su jedan od osnovnih uzroka pojave i razvoja tih bolesti.

Redovitim oftalmološkim kontrolama moguće je neke bolesti otkriti u ranijim stadijima i time spriječiti veće oštećenje vida i sljepoću.

Za pregled se možete predbilježiti telefonom na 01 4678 444 ili putem web stranice www.bilicvision.hr.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti