Ginseng pomaže u prevenciji gripe

Ginseng pomaže u prevenciji gripe

Ginseng pomaže u prevenciji gripe
  • Objavljeno: Nedjelja, 05.10.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ako često patite od infekcija respiratornog sustava, razmislite o svakodnevnom uzimanju ginsenga, počevši od danas.

Svakodnevno uzimanje ginsenga tijekom jeseni i zimi se pokazalo odličnim u prevenciji prehlade, gripe i respiratornog sincicijskog virusa (RSV), otkrivaju nam to rezultati istraživanja, objavljeni u časopisu Nutrients.

Budući da cjepiva protiv gripe i RSV - a još uvijek nisu 100% učinkoviti, znanstvenici su odlučili detaljnije istražiti djelovanje ekstrakta crvenog ginsenga, za kojega je već dokazano da jača imunitet.

U ovom istraživanju su znanstvenici iz Gruzije proučavali djelovanje ekstrakta crvenog ginsenga na stanicama pluća zaražene gripom.

Pripremite čaj od ginsenga!

Rezultati istraživanja su pokazali da ekstrakt crvenog ginsenga štiti od bakterijskih i virusnih bolesti, kao što su gripa i RSV.

Postoji nekoliko vrsta ginsenga, ali stručnjaci ističu da je najučinkovitiji korejski crveni ginseng jer sadrži aktivne spojeve koji pospješuju reakciju tijela na stres, bolesti i umor. Ti spojevi imaju protuupalno, antioksidacijsko i antikancerogeno djelovanje.

Prethodna istraživanja su pokazala da sve vrste ginsenga mogu pomoći u jačanju imuniteta i smanjenju razine slobodnih radikala u tijelu, kao i prevenciji nastanka kronične tjelesne upale koja je vodeći faktor rizika niza bolesti, naročito bolesti srca i kardiovaskularnog sustava.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti