Debljina: uzroci, posljedica, prevencija i liječenje – gubimo li bitku s debljinom?

Debljina: uzroci, posljedica, prevencija i liječenje – gubimo li bitku s debljinom?

Debljina: uzroci, posljedica, prevencija i liječenje – gubimo li bitku s debljinom?
  • Objavljeno: Utorak, 11.02.2020.
  • Broj pregleda: 176
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: PROMO

Kategorija: Zanimljivosti

13.3.2020. godine u Hotelu Dubrovnik u Zagrebu održat će se 4. konferencija o debljini s temom “DEBLJINA – UZROCI, POSLJEDICE, PREVENCIJA I LIJEČENJE”– gubimo li bitku s debljinom? Glavni organizator je UPPT, a inicijativu su prepoznali i četvrtu godinu za redom podržali Gradski ured za zdravstvo, NZZJZ “dr. Andrija Štampar”, Ministarstvo zdravstva i Dom zdravlja Zagreb - Centar.

Na konferenciji će se raspravljati o aktualnim pitanjima i problema vezanima za sve veći broja osoba s prekomjernom tjelesnom masom i pretilosti u Hrvatskoj. Govorit će se o stilu života i bolestima današnjice te u kojoj je dobi realno očekivati pojavu kroničnih nezaraznih bolesti. Glavna misao konferencije je činjenica da je smrtnost razvijenog stanovništva zbog viška hrane postala brojnija i bolnija nego u stanovnika s manjkom hrane.

Osim o medicinskim temama, bit će govora o medijima te reklamiranju hrane. Koliko su javni mediji moćni u utjecaju na konzumiranje određene hrane? Koliko isto utječe na prosječnog potrošača i kako utječe na njegovo zdravlje i prehrambene navike? U kojoj je mjeri način prehrane pod utjecajem medija prekursor debljanja?

Neki od najvećih stručnjaka iz područja nutricionizma, endokrinologije, epidemiologije i psihologije govorit će o povezanosti rada mozga i probavnog sustava, kako se riješiti viška kilograma (samostalno ili u grupi), ima li nutricionizam kao znanost o prehrani općedruštveno značenje u djelovanju ili je postao “rezerviran” samo za pojedince i elitističku klijentelu, kako se pristupa i liječi osobe koje imaju poremećaj hranjenja poput kompulzivnog i/ili emotivnog prejedanja i brojnim drugim zanimljivim temama.

Način prijave i više informacija o samom događaju saznajte na linku.

Najčitanije zanimljivosti