Djeca istospolnih parova su sretnija i uspješnija!

Djeca istospolnih parova su sretnija i uspješnija!

Djeca istospolnih parova su sretnija i uspješnija!
  • Objavljeno: Četvrtak, 07.09.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Živimo u svijetu u kojem mnogi još uvijek ne vjeruje da homoseksualci trebaju imati ista prava kao i heteroseksualci, pogotovo kada je riječ o djeci. Sljedeće tri studije tvrde da su djeca istospolnih roditelji sretnija i uspješnija.

Studija koju je provelo Sveučilište u Melbourneu pokazala je da su djeca istospolnih parova zdravija u usporedbi sa svojim vršnjacima. Ova studija je bila jedna od najvećih. Istraživači su sagledavali fizičku, mentalnu i socijalnu dobrobit djece istospolnih roditelja.

Istraživači su otkrili da su djeca istospolnih roditelja, kada se radilo o zdravlju i obiteljskoj koheziji, imala 6 posto bolje rezultate. U drugim kategorijama kao što su mentalno zdravlje, ponašanje i samopoštovanje, njihovi rezultati nisu se razlikovali od djece koja imaju heteroseksualne roditelje.

Doktor Simon Crouch misli da se obitelji s istospolnim roditeljima dobro slažu, što ima pozitivan učinak na djecu. Čvrsto vjeruje da se ljudi ne bi smjeli svrstavati u rodne stereotipe i trebaju preuzeti uloge koje najbolje odgovaraju njihovim vještinama. Crouch kaže da je ovo tajna sretnog i skladnog obiteljskog života koji osigurava zdravlje i dobrobit djece.

Tijekom istraživanja, istraživači su ispitivali 500 djece i 315 roditelja koji su bili u istospolnom odnosu.

Istraživanje provedeno ranije ove godine na Williams Institutu zaključilo je da djeca lezbijki imaju veće samopoštovanje i manje problema u ponašanju od djece heteroseksualnih parova.

Ova studija je imala ukupno 102 sudionika. Tijekom istraživanja djeca su morala ispuniti upitnik koji je ocjenjivao odnos roditelj-dijete, psihološku prilagodbu djeteta i uporabu zabranjenih supstanci.

Rezultati su pokazali da su djeca lezbijki imala veće samopoštovanje i manje problema u ponašanju. Rezultati se nisu razlikovali kod odnosa roditelj-dijete i osobne dobrobiti među svim sudionicima.

Također je provedena studija koja je istraživala utjecaj dviju majki. Tijekom ovog istraživanja otkriveno je da su tinejdžeri s dvije majke uglavnom sretniji u životu i uspješniji u školi.

Istraživanje iz 2012. godine je analiziralo sedamnaestogodišnje tinejdžere koji su odrastali u obitelji s dvije majke. Tinejdžeri su imali odličan prosjek u školi i snažnu vezu s majkama koje su smatrali svojim uzorima.

Rezultati se mogu smatrati posve vjerodostojnima jer je studija imala 76 sudionika koji su praćeni tijekom 26 godina.

Jedna od istraživača, Nanette Gartelle, kaže da je dokazano kako istospolni parovi planiraju obitelj i jako se bave dječjim odgojem. To također objašnjava sretan obiteljski život i snažnu vezu između djece i njihovih lezbijskih majki.

Obitelji s dvije majke ili dva oca nisu pogrešne ni loše na bilo koji način. Ova tri istraživanja na temu istospolnih parova i njihove djece pokazala su da su njihovi obiteljski odnosi jači i da je njihova ukupna sreća veća nego kod heteroseksualnih kućanstava.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti