Ljubav nas čini glupima, a seks pametnima!

Ljubav nas čini glupima, a seks pametnima!

Ljubav nas čini glupima, a seks pametnima!
  • Objavljeno: Srijeda, 06.09.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Jeste li primijetili da kada ste zaljubljeni, vaš posao i obaveze pate? Ljubav i zaljubljenost mogu itekako narušiti aspekte našeg intelektualnog života, kao što su učenje i rad. Stručnjaci povezuju ljubav sa smanjenom kognitivnom kontrolom i pogoršanim analitičkim razmišljanjem.

Također postoji pretpostavka da osjećaj ljubavi, koji potiče dijelove mozga povezane s nagrađivanjem, može deaktivirati područja mozga povezana s drugim kognitivnim funkcijama. Međutim, iako ljubav ometa neke kognitivne sposobnosti, iskustvo može poboljšati neke funkcije kao što su prepoznavanje emocionalnih stanja i kreativno razmišljanje.

Saznajte na koji način žene doživljavaju seks!

...ali seks vas čini pametnijima!

Iako vas možda ne iznenađuje činjenica da nas ljubav čini glupima, možda vas iznenadi to da nas seks čini pametnima. Različiti dokazi govore da je seksualna aktivnost povezana s boljim kognitivnim sposobnostima kod starijih osoba.

Istraživači tvrde da seks povećava lučenje dopamina, što može pomoći u potaknuti memoriju i druge kognitivne sposobnosti.

Druga eksperimentalna istraživanja pokazuju da razmišljanje o seksu poboljšava naše analitičke sposobnosti. Međutim, razmišljanje o seksu u nazočnosti potencijalnog partnera nas ne čini pametnijima. Također je kroz istraživanja utvrđeno da muškarci nisu produktivni kraj lijepe i privlačne žene jer ne mogu dati maksimum izvršenju zadatka i koncentraciji.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti