Dođite na PRAVO DOBA, sajam za zrele generacije od 17. do 19.05.2018.

Dođite na PRAVO DOBA, sajam za zrele generacije od 17. do 19.05.2018.

Dođite na PRAVO DOBA, sajam za zrele generacije od 17. do 19.05.2018.
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 14.05.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Nezaobilazno događanje za sve koji su prešli pedesetu, ali i za cijele obitelji održat će se od četvrtka 17. do subote 19. svibnja 2018. u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma.

Četvrto izdanjePRAVOG DOBA, jedinstvenog projekta u Hrvatskoj postat će mjesto na kojem se nudi zabava, edukacija, rekreacija, zdravstveni pregledi i savjetovanja, ali i progovara o temama koje tište starije i nešto mlađe generacije, a tiču se življenja u zreloj dobi.

Lječilišta, toplice, poliklinike, domovi za starije osobe, tvrtke s opremom, pomagalima, dodacima prehrani, kozmetikom, turističke agencije, udruge i druge tvrtke prezentirat će svoje usluge i nuditi pogodnosti, a bogat stručni i popratni program se sastoji od niza radionica, predavanja, prezentacija, kviza, modne revije i drugih atraktivnih sadržaja.

Tradicionalno početak Sajma se obilježava nordijskim hodanjem od Bundeka do Zagrebačkog velesajma.

U suradnji s izlagačima za cijelo vrijeme trajanja Sajmaorganizira se Besplatni mali sistematski pregled, prilikom kojeg će se moći provjeriti očni i krvnitlak, izmjeriti razinaglukoze u krvi, vitaminsko mineralni status u organizmu, analizirati otisak stopala, napraviti oksimetrija i spirometrija, EKG te isprobati kineziološke vježbe za osteoporozu i savjetovati o osteoporozi, artrozi i dezinfekciji.

Dom zdravlja Zagreb - Centar će na Sajmu ponuditi posjetiteljima besplatni sistematski pregled uz završnu konzultaciju s liječnikom.

Izlagači su pripremili akcije i popuste, pa će se tako moći povoljnije nego inače nabaviti ortopedski ulošci po mjeri Ortopedix (2+1 gratis), proizvodi kozmetike Naftalan, nudi se i popust od 15% na sve ugovorene usluge Doma za starije osobe Salvia, 10% popusta u poliklinici Synlab, 20% popusta na kupnju slušnog pomagala Bontech, 25% popusta na sve proizvode Be Healthy i 30% na paket sa smještajem i terapijama „Zlatna kap“ u Istarskim toplicama. Učenici Zdravstvenog učilišta će pružati usluge parafinske njege i masaže ruku i limfne drenaže lica, što preporučujemo isprobati.

Pripremljen je okrugli stolo zapošljavanju i prekvalifikacijama osoba starijih od 50 godina pod nazivom Kako se zaposliti u pedesetima - aktivna politika zapošljavanja i pokretanje nove karijere.

Interesantna će biti modna revija Tri generacije – tri gracije, prezentacija izlagača Poliklinika Bilić vision o potrebi preventivnih pregleda oka, predavanja o mikrocirkulaciji, o brzoj pomoći za bolove u leđima, radionice aktivnog i zdravog starenja.

Pjesma i ples obilježit će Sajam svakodnevno od 16 do 18 sati, kad će se na glavnoj pozornici predstavljati kulturno umjetnička društva, udruge umirovljenika, ali i nešto mlađe osobe, a sve u duhu međugeneracijske interakcije.

I ljubitelji kvizova će doći na svoje – održat će se kviz pod nazivom „Znam, ali ne mogu se sjetiti“.

Dio izlagača će na svojim štandovima organizirati nagradne igre s atraktivnim nagradama: sistematski pregled za žene i muškarce u poliklinici Synlab, dva dana boravka u Domu za starije i nemoćne osobe Vitanova s punim pansionom i fizikalnom terapijom za dvije osobe, vikend program za dvije osobe u Lječilištu Reumal Fojnica, jednodnevni ulaz u wellness i Spa centru s 20 min masažom za dvije osobe u Stubičkim toplicama i organizirani jednodnevni program za jednu osobu u dvorcu Sevnica u Sloveniji.

Odmor uz knjigu ili časopis i kavu Barcaffe nudi se u Čitaonici, u kojoj se može sudjelovati i u razmjeni knjiga pod nazivom „Knjigu donesi knjigu odnesi“.

Organizator PRAVOG DOBA je Zagrebački velesajam, a suorganizatori stručnog i popratnog programa su Grad Zagreb - Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Zaklada Zajednički put.

Radno vrijeme sajma PRAVO DOBA je od 10,00 do 18,00 sati.

Ulaz na Sajam je besplatan.

Više informacija na http://www.zv.hr/sajmovi-7/pravo-doba-65/65 i na https://www.facebook.com/pravodoba/.

Detaljan program sajma je na: www.zv.hr

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti