PRAVO DOBA – sajam za zrele generacije

PRAVO DOBA – sajam za zrele generacije

PRAVO DOBA – sajam za zrele generacije
  • Objavljeno: Utorak, 26.04.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Od 19. do 21. svibnja 2016. godine na Zagrebačkom velesajmu održat će se PRAVO DOBA – sajam za 50+ generacije.

Na jednom mjestu okupit će se profesionalci uključeni u povećanje kvalitete života u starijoj dobi, kako bi generacijama 50+ pripremili nezaobilazno sajamsko događanje.

Generacije 50+ predstavljaju respektabilnu populaciju, čiji udio u ukupnom stanovništvu Republike Hrvatske iznosi skoro 40%, te se predviđa njegov daljnji rast.

Uzimajući u obzir ovaj trend, Zagrebački velesajam sa suorganizatorima stručno-popratnog programa Gradom Zagrebom i Zakladom zajednički put, priprema sajam PRAVO DOBA, kojim će dati doprinos u podizanju društvene svijesti o važnosti brige svakog pojedinca za svoje zdravlje, dobar osjećaj i blagostanje u svakom pogledu.

PRAVO DOBA će ponuditi odgovore na najčešća pitanja:

  • očuvanje ili poboljšanje zdravlja
  • kreativno korištenje slobodnog vremena
  • osiguranje njege u poznim godinama
  • financijska sigurnost
  • integracija u društvo i ostvarenje međugeneracijske komunikacije.

Izlagači sajma PRAVO DOBA su lječilišta i toplice, zdravstvene ustanove, domovi za starije osobe, tvrtke s opremom za ustanove i kućanstva, pomagalima, dodacima prehrani, turističke agencije, financijske ustanove i svi drugi koji doprinose povećanju kvalitete života u starijoj dobi.

Posjetitelje očekuje bogat stručno-popratni program, kako za stručnjake, tako i za široku publiku.

Tu su radionice aktivnog i zdravog starenja: Pet ritmova, Zdravi stilovi življenja, Važnost vježbanja u starijoj dobi, Osnažimo pamćenje, Informacijske tehnologije u službi osoba starije životne dobi, Škola zdravlja - pokazne vježbe, Art terapija: Likovna radionica, Zdravlje iz bakine kuhinje, Kreativne radionice, Super seniori: Razbijanje stereotipa: radionica izrade grafita pod vodstvom street artista.

Također priprema se pravno, socijalno i zdravstveno savjetovalište, tribina: Samozaštitno ponašanje u slučaju krađa, predavanje: Utjecaj aromaterapije na nesanicu, okrugli stol: Geroprofilaksa i prepoznavanje nasilja nad starijima u zaštiti zdravlja starijih osoba, nordijsko hodanje od Bundeka do Zagrebačkog velesajma, nastupi plesnih i pjevačkih skupina te prezentacije izlagača.

Na štandovima izlagača moći će se obaviti Mali sistematski pregled.

Ulaz na Sajam i sve sadržaje je besplatan!

Više informacija o PRAVOM DOBU može se dobiti na linku i Facebook stranici.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti