EauThermale Avéne Cleanance linija: sve što vam treba za njegu masne i aknama sklone kože

EauThermale Avéne Cleanance linija: sve što vam treba za njegu masne i aknama sklone kože

EauThermale Avéne Cleanance linija: sve što vam treba za njegu masne i aknama sklone kože
  • Objavljeno: Četvrtak, 28.09.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Do 8. listopada iskoristite 25 posto popusta na proizvode iz Cleanance linije te Triacneal EXPERT emulziju.

Akne (Acnevulgaris) je kronična upalna dermatozapilosebacealnog folikula koja se javlja u više od 85% mladih osoba. Pojavljuje se u doba puberteta, u doba kada adolescenti ionako imaju dovoljno briga povezanih s izrazitim psihosocijalnim i tjelesnim promjenama kroz koje prolaze u tom turbulentnom razdoblju. No akne su ozbiljan i čest problem i u odrasloj dobi – čak 41 % žena starijih od 20 godina bori se s aknama. Akne nisu puki estetski problem, mogu uzrokovati nisko samopouzdanje, bijes, anksioznost, čak i depresiju, kako u adolescentskoj, tako i u odrasloj dobi. Sukladno tome, stručnjaci iz Dermatoloških laboratorija EauThermale Avéne navedenom problemu pristupaju vrlo ozbiljno, kako i priliči dermokozmetičkom brendu razvijenom da pruži olakšanje i njegu za problematičnu kožu. Za njegu masne kože i kože sklone nastanku akni u adolescentnoj dobi Eau Thermale Avéne preporuča svoju specijaliziranu liniju - Cleanance – kojoj je pridružena i emulzija Triacneal EXPERT za tretman kože sklone nastanku akni u odrasloj dobi.

Prije svega: čišćenje ujutro i navečer

Pravilnai posebno prilagođena higijena je jedan od osnovnih preduvjeta za pobjedu nad aknama. Cleanance linija za svakodnevnu higijenu kože nudi dva proizvoda: Cleanance gel za svakodnevno čišćenje masne i problematične kože lica i tijela te Cleanance micelarna voda za uklanjanje nečistoća i šminke s lica i očiju (uključujući i vodootpornu šminku) koju nije potrebno ispirati. Osim što čiste i osvježavaju, Cleanance gel i Cleanance micelarna voda također i matiraju masnu i problematičnu kožu zahvaljujući djelovanju patentiranog sastojka Monolaurina, dok Avéne termalna voda umiruje kožu i ostavlja trenutni osjećaj ugode.

Upamtite: Iako je higijena jednako važna kao i njega u tretmanu akni pretjerano korištenje agresivnih i neprilagođenih kozmetičkih sredstava za higijenu vrlo često dodatno pogoršava problem akni.

Nije svaki sjaj sjajan

Kaže se da se ukusi razlikuju i da se o njima ne raspravlja, no masni sjaj, prištići, miteseri, izražene nepravilnosti i ožiljci od akni gotovo sigurno se nikome ne sviđaju. Cleanance aduti za uklanjanje masnog sjaja su Cleanance MAT losion, odnosno Cleanance MAT emulzija. Nakon jutarnjeg i večernjeg čišćenja, na kožu nanesite Cleanance MAT losion koji pročišćuje kožu i uklanja masni sjaj te smanjuje pore, a nakon toga i Cleanance MAT emulziju koja će uz matiranje pružiti i hidrataciju gornjim slojevima kože.

Cleanance proizvodi za masnu kožu s nepravilnostima

Specijalist za njegu mladenačke masne kože sklone nepravilnostima i nastanku akni je Cleanance EXPERT emulzija s tri aktivna sastojka. Aktivni sastojak Diolényl®* s trostrukim selektivnim djelovanjem smanjuje crvenilo i razmnožavanje bakterija odgovornih za nastajanje upalnih promjena na masnoj i problematičnoj koži te potiče uklanjanje nepravilnosti. Aktivni sastojak X-PressinTM* svojim keratolitičkim djelovanjem pomaže otklanjanju mitesera, dok Monolaurin* regulira povećanu proizvodnju sebuma. Zakožu sklonu aknama u odrasloj dobi preporuča se Triacneal EXPERT emulzija,hidratantne i nemasne teksture koja se lako upija u kožu koja postaje glatka, vidljivo užih pora i bez masnog sjaja. Od aktivnih sastojaka tu su Diolényl® koji smanjuje crvenilo i razmnožavanje bakterija, X-PressinTM* svojim keratolitičkim djelovanjem pomaže otklanjanju mitesera, te Retinaldehid koji smanjuje vidljivost ožiljaka uz dodatni anti-age učinak zahvaljujući čemu koža izgleda pomlađeno.

Cleanance proizvodi za iritiranu i kožu isušenu medicinskim tretmanima protiv akni

Ponekad je kod težih oblika akni, a na preporuku dermatologa, potrebno provoditi medicinski tretman i/ili terapiju s ciljem što boljeg izlječenja akni. Vrlo često medicinski anti-akne tretmani i terapije (oralne ili lokalne) mogu uzrokovati izrazitu suhoću, peckanje i ljuskanje kože. S ciljem da se navedene neugodne posljedice tretmana i terapije smanje ili u potpunosti izbjegnu stručnjaci iz Laboratorija Avene preporučuju Cleanance HYDRA umirujuću kremu čijom će se redovitom uporabom smanjiti negativni učinci lijekova kao što su suhoća, peckanje, zategnutost i ljuskanje kože, a istovremeno povećati podnošljivost propisane terapije za liječenje akni. Za svakodnevnu higijenu iritirane i medicinskim tretmanima isušene masne kože preporuča se Cleanance HYDRA umirujuća krema za čišćenje.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti