Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

"Kreativno, dostupno, zabavno", moto je Devetog festivala prava djece

"Kreativno, dostupno, zabavno", moto je Devetog festivala prava djece

"Kreativno, dostupno, zabavno", moto je Devetog festivala prava djece
  • Objavljeno: Četvrtak, 28.09.2017.
  • Broj pregleda: 63
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
"Kreativno, dostupno, zabavno", moto je Devetog festivala prava djece

U 18 hrvatskih gradova od 5. do 25. listopada 2017. održat će se 9. Festival prava djece koji nam ove godine posebno skreće pozornost na pravo djece i mladih na izražavanje mišljenja i sudjelovanje u odlukama koje se tiču njihovih uvjeta življenja.

Ambasadorica ovogodišnjeg Festivala prava djece, glumica Ana Begić Tahiri, kaže da i sama nastoji živjeti vrijednosti koje Festival promiče. “Prava djece na izražavanje mišljenja i na sudjelovanje u odlukama koje ih se tiču osnove su dobrog odgoja”, ističe ambasadorica 9. Izdanja Festivala prava djece.

Programske aktivnosti Festivala prava djece, jednog od najmasovnijih okupljanja djece i mladih u Republici Hrvatskoj, prošle godine je pratilo 9.200 posjetitelja, najvećim dijelom upravo djece. Festival slavi stvaralaštvo djece i mladih, filmsku umjetnost te jednaka prava i šanse za svu djecu, a posebno je usmjeren na prava djece i mladih na dostupnost kulturnih sadržaja svoj djeci i mladima.

Festival promiče zajedništvo i jednakost: svi sadržaji su besplatni i prilagođeni djeci s teškoćama u razvoju, osobama s invaliditetom, slijepim i slabovidnim te gluhim i nagluhim osobama. Djeca i mladi na Festivalu sudjeluju u raznim kulturnim aktivnostima, gledaju filmove, sudjeluju u panel raspravama i stvaraju.

Više o 9. Festivalu možete doznati na našem webu festivalpravadjece.com.

Konferencija za medije i otvaranje Festivala

U četvrtak, 5. listopada, u 11 sati u maloj dvorani kina Tuškanac održat ćemo konferenciju za medije. Isti dan u 12 sati u kinu Tuškanac otvaramo 9. Festival prava djece projekcijom filma „Nasilnik“ i panel raspravom za srednjoškolce sa stručnjacima koju moderira novinarka Zlata Muck.

Tko je tko?

Organizator Festivala je udruga Alternator, partneri Festivala su Ured UNICEF-a za Hrvatsku, Ured pravobraniteljice za djecu, Hrvatski filmski savez i Kina CineStar, a odvija se uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra, Agencije za elektroničke medije, tvrke dm-drogeriemarkt d.o.o. i Grada Zagreba. Medijski pokrovitelji su srednja.hr i Yammat FM.

​Selektori filmova su filmski kritičar, Boško Picula i savjetnica pravobraniteljice za djecu, Maja Flego, umjetnička direktorica Festivala jeTatjana Aćimović, a koordinatorica programa Katarina Ivče Farnell.

Program Festivala

Dvije su velike platforme programskih aktivnosti – na jednoj su programi rezervirani za škole u 18 gradova Hrvatske, na drugoj aktivnosti koje se odvijaju u kinima Cinestar Novi Zagreb i Tuškanac u Zagrebu otvorene su za sve: djecu, mlade i odrasle. Školske projekcije su matineje 10 filmova iz stvaralaštva djece hrvatskih osnovnih škola te 17 filmova mladih srednjoškolske dobi iz cijeloga svijeta. Aktivnosti u Zagrebu uključuju radionice, panel rasprave uz projekciju filma te obiteljske filmske matineje.„Dobre vibracije“ naziv je obiteljskih matineja, koje se od 6. do 8. listopada održavaju u kinu CineStar Novi Zagreb - Avenue Mall, a puno je razloga za to ime: od toga da prikazujemo zabavne i poučne filmove do činjenice da je zajedničko gledanje filmova jedna od najdražih obiteljskih aktivnosti djece.

Kako sudjelovati na Festivalu?

Svi sadržaji Festivala su besplatni. Prijave za obiteljske filmove (Dobre vibracije) i radionice moguće su putem maila festivalpravadjece@alternator.hrili preko inboxa na našem Facebook profilu facebook.com/FestivalPravaDjece.

Za panel rasprave i matineje, namijenjene školama, prijave i informacije su mogućena adresi festivalpravadjece@alternator.hr.

Prepustimo se filmu i umjetnosti, provedimo ugodno vrijeme zajedno, naučit ćemo o sličnome i različitome, a ponajviše o sebi. I zabavimo se…

Dobro došli svi na 9. Festival prava djece!

Komentari

Najčitanije zanimljivosti