Ekstrakt cvijeta trešnje pospješuje zdravlje kože

Ekstrakt cvijeta trešnje pospješuje zdravlje kože

Ekstrakt cvijeta trešnje pospješuje zdravlje kože
  • Objavljeno: Subota, 04.10.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Crvena i iritirana koža nije samo estetski problem. To može uzrokovati dugoročna oštećenja kože. Koža je najveći organ i otkriva kakvog je zdravlja vaše tijelo, jeste li odmorni i koje su vaše životne navike.

Kada je koža upaljena, nakon nekog vremena dolazi do započinjanja procesa koji mogu uzrokovati mutacije DNA stanica. Veliki broj ljudi ne koristi kozmetičke preparate koji odgovaraju njihovom tipu kože. No, postoje spojevi koji odgovaraju svim tipovima kože i mogu se koristiti bez straha. Jedan od njih je i ekstrakt cvijeta trešnje.

Novo istraživanje upućuje da ekstrakt cvijeta trešnje može ublažiti upalne procese kože i smanjiti rizik od nastanka dugoročnih oštećenja kože, ali i DNA.

Provjerite kako trešnje ublažavaju simptome gihta!

Znanstvenici, čije je istraživanje objavljeno u časopisu International Journal of Cosmetic Science, otkrivaju da ekstrakt cvijeta trešnje smanjuje proizvodnju dušikovog oksida, spoja za kojega je dokazano da može uzrokovati mutacije DNA stanica.

Za potrebe istraživanja su sudionici u razdoblju od 9 dana svaki dan nanosili ekstrakt cvijeta trešnje, nakon čega su se upalni procesi kože drastično smanjili.

Ekstrakt cvijeta trešnje se sve češće koristi u kozmetičkim proizvodima, ali je najbolje odabrati one koji na koži ostaju dulje, kao što su serumi ili kreme. Trebate imati na umu da neki proizvodi ne sadrže stvarni ekstrakt cvijeta trešnje, već samo dodane mirise.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti