Ekstrakt melase pomaže u smanjenju pretilosti

Ekstrakt melase pomaže u smanjenju pretilosti

Ekstrakt melase pomaže u smanjenju pretilosti
  • Objavljeno: Subota, 16.07.2011.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Dodatkom ekstrakta melase u vašu prehranu možete si pomoći u gubitku težine te naravno smanjenju pretilosti.

Istraživanje provedeno na miševima od strane Richarda Weisingera na La Trobe Universityu u Australiji, istraživalo je utjecaj dodavanja ekstrakta melase u visoko masnu prehranu.

Miševi su dobili ili nepromijenjenu visoko masnu prehranu, ili istu prehranu dopunjenu s dva ili četiri posto ekstrakta melase.

Nakon 12 tjedana na tim prehranama, miševi koji su konzumirali prehranu s dodatkom od četiri posto ekstrakta melase imali su smanjenu tjelesnu težinu, smanjenu razinu masnoće u tijelu te smanjenu razinu leptina u krvi, hormona kojeg proizvode masne stanice.

"Dodatak ekstrakta melase u visoko masnu prehranu čini se da smanjuje tjelesnu težinu te razinu masnoće u tijelu, prvenstveno tako što smanjuje apsorpciju kalorija," objašnjava Weisinger, a prenosi Top News.

"Klinička ispitivanja koja bi trebala krenuti iduće godine, pružit će priliku za procjenu učinkovitosti ekstrakta melase za kontrolu težine kod ljudi," dodao je istraživač.

Ekstrakt melase je bogat polifenolima, a to je skupina kemijskih spojeva iz biljaka koje su poznate po svojim antioksidativnim svojstvima, a za koje se vjeruje da igraju ulogu u prevenciji raka, srčanih bolesti, pa čak i visinske bolesti.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti