Eliksir od kurkume za zdravlje, ljepotu i dugovječnost

Eliksir od kurkume za zdravlje, ljepotu i dugovječnost

Eliksir od kurkume za zdravlje, ljepotu i dugovječnost
  • Objavljeno: Četvrtak, 22.10.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Starenjem tijelo postaje osjetljivije na štetne vanjske utjecaje i povećava se rizik od nastanka kronične upale u tijelu, jednog od vodećih faktora rizika za nastanak niza bolesti, uključujući bolesti srca i različite vrste raka.

Saznajte koje su dokazane prednosti kurkume!

S obzirom na to da kurkuma ima odlična protuupalna svojstva, može pomoći u prevenciji bolesti povezanih sa starenjem, kao što su bolesti srca, različite vrste raka, dijabetes i Alzheimerova bolest.

Oksidacijski stres je još jedan faktor rizika povezan uz starenje koji može povećati rizik od nastanka niza bolesti i uzrokovati prijevremeni nastanak znakova starenja. Kurkuma štiti od štetnog utjecaja slobodnih radikala i na taj način direktno smanjuje kroničnu upalu i sprječava nastanak oksidacijskog stresa.

Osim što u svom sastavu ima odlične antioksidacijske spojeve, kurkuma potiče prirodan antioksidacijski tjelesni mehanizam. Eliksir od kurkume je jednostavan za pripremu i možete ga piti svakodnevno, ali uz prethodno savjetovanje s liječnikom.

Ovaj eliksir je odličnog okusa, a njegova nutritivna vrijednost je dodatno obogaćena đumbirom, narančama, limunom i jabukama. Recept za pripremu eliksira potražite ovdje.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Dijabetes i prehrana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti