Eterična ulja koja ublažavaju tjeskobu

Eterična ulja koja ublažavaju tjeskobu

Eterična ulja koja ublažavaju tjeskobu
  • Objavljeno: Utorak, 24.11.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ova eterična ulja su se pokazala učinkovitima za ublažavanje tjeskobe, anksioznosti i napada panike. No, prije početka korištenja ovih ulja se svakako posavjetujte s liječnikom, naročito ako patite od nekih medicinskih stanja ili uzimate neke lijekove.

Eterično ulje bergamota

Jedno istraživanje, čiji su rezultati objavljeni u časopisu Phytotherapy Research, je pokazalo da eterično ulje bergamota smanjuje razinu hormona stresa. Prekomjerna razina hormona stresa je najčešći uzročnik nemira i tjeskobe. Osim toga, eterično ulje bergamota može popraviti raspoloženje i smanjiti rizik od nastanka depresije.

Eterično ulje lavande

Jedno istraživanje, čiji su rezultati objavljeni u časopisu The Journal of Ethnopharmacology, je pokazalo da eterično ulje lavande može pomoći kod ublažavanja tjeskobe i anksioznosti. Dosadašnja istraživanja nisu pokazala da eterično ulje lavande uzrokuje nastanak neželjenih nuspojava, za razliku od medicinskih lijekova.

Eterično ulje ruže

Istraživanje, čiji su rezultati objavljeni u časopisu Pharmacology, Biochemistry, & Behavior, otkriva da eterično ulje ruže ima sličan učinak kao i lijekovi za smirenje. No, eterično ulje ruže neće uzrokovati neželjene nuspojave.

Eterično ulje vetivera

U jednom istraživanju, čiji su rezultati objavljeni u časopisu Natural Product Research, su znanstvenici ustanovili da eterično ulje vetivera ima djelovanje slično tabletama za smirenje – umiruje, smanjuje razinu stresa i popravlja raspoloženje.

Saznajte kako iskoristiti moć eteričnih ulja!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti