Evo kako se pojam seksipila mijenjao posljednjih 100 godina!

Evo kako se pojam seksipila mijenjao posljednjih 100 godina!

Evo kako se pojam seksipila mijenjao posljednjih 100 godina!
  • Objavljeno: Srijeda, 28.02.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Pitanje koje se stalno provlači kroz modnu industriju jest "što i tko je seksi?".

Trendovi dolaze i odlaze kako se mijenja način razmišljanja i djelovanja ljudi.

Ako je nešto seksi, ne znači da mora nužno biti i vulgarno. Naprotiv! Seksipil određujemo prema nečijem karakteru i osobnosti (barem bismo tako trebali) i prema vremenu u kojem živimo.

Ono što su ljudi voljeli devedesetih, teško da će voljeti i danas. Osim ako to ne nametnu Beyonce ili Severina.

Otkrijte kako muškarci doživljavaju seks!

Saznajte kako se mijenjao pojam seksipila mijenjao posljednjih 100 godina:

1920.

U dvadesetim godinama prošlog stoljeća, žene nisu voljele isticati svoje obline. Štoviše, činile su sve kako bi bile što skrivenije! Žene su bile privlačne ako su nalikovale na dječake, stoga su svoje grudi čvrsto stezale tkaninama. Pojam ljepote je bila i blijeda koža, pa su se klonile sunca i izbjeljivale ju raznim puderima i kremama.

1930. - 1940.

Ovo je vrijeme Chanela i Diora. Ovi su dizajneri napravili odjeću za žene koje su bile svjesne svoga tijela.

1950.

Pedesetih godina su u trendu bile žene koje svojom figurom podsjećaju na pješčani sat. Modna ikona je bila Marilyn Monroe, a otkrivanje kože smatrano je zavodljivim i šarmantnim.

1960.

Ovim razdobljem su dominirale suknje i haljine olovka kroja. Odjeća je bila pripijena a žene su postale opsjednute mršavošću.

Otkrijte koji tip muškarca najviše privlači žene!

1970.

Disko eru su obilježile velike sunčane naočale i traperice visokog struka. strukom bili su seksi u ovom razdoblju. Sedamdesetih su bile popularne hlače i traperice visokog struka i trapez kroja.

1980.

Osamdesetih godina, fitness i aerobik su zaludjeli svijet! Žene su trebale izgledati zategnuto, ali ne premišičavo. Modnom industrijom su dominirale jarke boje i jastučići za ramena.

1990.

Robusni, neuredni izgled i majice od flanela su bili veliki hit ovog razdoblja. Izrazita mršavost je postala jako seksi i privlačna.

Saznajte koji dio muškog tijela žene prvo primijete!

2000. - 2010.

Ovo je razdoblje u kojem prednjači sloboda izbora. Vitko tijelo je i dalje poželjno, ali svojih 5 minuta u modnom svijetu pronalaze i punije žene.

Danas

Ovih dana je u modi dozvoljeno sve. Štoviše, poželjno je miksati šezdesete, sedamdesete, osamdesete i devedesete godine sa suvremenim komadima odjeće, a pokazivanje kože definitivno više nije tabu. Mogli bismo reći da je u trendu manje je više, aludirajući na to da žene nose sve manje odjevnih predmeta, otkrivajući sve više kože. Punije žene hrabro koračaju modnim pistama, a konfekcijski broj 0 je odavno izašao iz mode.

Najčitanije zanimljivosti