Evo što plakanje na filmove govori o vama!

Evo što plakanje na filmove govori o vama!

Evo što plakanje na filmove govori o vama!
  • Objavljeno: Petak, 16.11.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Mimozice, plačljivice, papučari...Neki su od naziva koje dobivaju osobe koje puštaju suzu pred TV ekranima nad likovima iz serija ili filmova. No, nije to nešto čega biste se trebali sramiti, ako ste se prepoznali u opisu. Posljednje istraživanje provedeno na Sveučilištu Oklahoma, pokazalo je da je to "zdravo" ponašanje i nije nešto čega biste se trebali sramiti.

Takve osobe se manje osjećaju usamljenima, razvijaju samopouzdanje i moralnijeg su ponašanja, navodi se u zaključcima.

Ljudski mozak ne razlikuje likove na TV ekranu kao fiktivne likove te je stoga jednostavno poistovjetiti se s njima ili suosjećati s proživljenim, pojašnjavaju znanstvenici i psiholozi.

Isto je i ako se likovima u seriji ili filmu događa nešto lijepo, tada oni koji gledaju te scene, i sami se osjećaju sretnijima jer se mogu uživjeti u njihovu ulogu, baš kao da se to događa nekome tko im je blizak.

Otkrijte kako umiriti bebino plakanje!

Osobe koje "proživljavaju" osjećaje likova na TV ekranima, lakše prosuđuju ljude i emocionalno su inteligentniji, navodi se, ali i velikodušniji su prema drugima i manje sebični.

Stoga je gledanje TV programa uz proživaljavanje tuđih osjećaja, makar bila riječ o glumi, puno zdravije nego samo gledanje TV-a da prođe vrijeme, zaključuju znanstvenici.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti