Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

3 karakteristike koje otkrivaju preljubnika!

3 karakteristike koje otkrivaju preljubnika!

3 karakteristike koje otkrivaju preljubnika!
  • Objavljeno: Utorak, 12.07.2016.
  • Broj pregleda: 5.274
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Ljudi u vezu uglavnom ulaze s nadom i očekivanjima da će obje strane biti vjerne. Ipak, svi znamo da je nevjernost vrlo česta, kao i da postoje osobe koje su sklonije nevjeri. Ponekad mislimo da je nevjera nepredvidiv ishod dugogodišnjih odnosa. Treća osoba se pojavi, privuče vas ili vašeg partnera i vi počinite nevjeru puno prije nego što ste se uopće snašli.

Kada su znanstvenici proučavali nevjernost i sklonost upuštanja u nevjeru, otkrili su da postoje karakteristike koje povećavaju vjerojatnost upuštanja u nevjeru. To su najčešće osobe koje nisu u stanju potpuno se prepustiti jednom odnosu i podsvjesno uvijek traže nekoga drugog.

Britanski znanstvenici su proveli istraživanje u kojemu su sudjelovale osobe u dobi od 18 do 42 godine. Svi sudionici su bili u ozbiljnim višegodišnjim vezama i ispunjavali su upitnik koji je sadržavao pitanja o nevjeri.

Rezultati istraživanja su pokazali da su nevjeri sklonije osobe s karakteristikama narcisoidnosti i impulzivnosti, kao i osobe koje se boje intimnosti. Naime, to su osobe koje nemaju razvijenu sposobnost suosjećanja s drugim ljudima.

Otkrijte koje su najčešće osobine psihopata!

Narcisoidna osoba

To su osobe koje žive u uvjerenju da mogu raditi sve što požele i ne zanimaju ih posljedice njihovog ponašanja, a istovremeno su u stanju svojeg partnera uvjeriti u to da se on tako ne može ponašati.

Impulzivna osoba

Ova osoba će pokazivati negativne emocije na destruktivan način. Imat će nagle i nekontrolirane ispade ljutnje i bijesa.

Osoba koja se boji intimnosti

Ova osoba nije u stanju u potpunosti se povezati sa svojim partnerom. Tom osobom upravljaju negativne emocije, anksioznost i nisko samopouzdanje.

Saznajte zašto je bolje biti sam nego u lošoj vezi!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Kako zavoditi horoskopske znakove

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti