Evo zašto trebate prakticirati jutarnji seks!

Evo zašto trebate prakticirati jutarnji seks!

Evo zašto trebate prakticirati jutarnji seks!
  • Objavljeno: Srijeda, 12.10.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Očito je da je seks u bilo koje doba dana ugodan, ali i zdrav! Seks ubrzava cirkulaciju, smanjuje krvni tlak, ublažava glavobolju, podiže samopouzdanje, poboljšava san, jača imunitet i troši kalorije.

Pitate se zašto bismo trebali prakticirati seks baš u jutarnjim satima?

Evo odgovora!

Poboljšanje odnosa

Prije svega, seks definitivno zbližava ljude. S obzirom na to da seks popravlja raspoloženje, zamislite samo kako bi bilo lijepo započeti dan pozitivnim vibracijama! Osim toga, od jutra ćete imati sretne uspomene o kojima ćete moći razmišljati ostatak dana.

Smanjena anksioznost

Endorfini i drugi „dobri“ hormoni, poput oksitocina i dopamina, potiču cirkulaciju, smiruju misli i ublažavaju lučenje kortizola. Kortizol je „loš“ hormon koji se izlučuje u stresnim situacijama i čest je uzročnik mnogih bolesti.

Intenzivniji orgazmi

Nakon višesatnog odmora, klitoris je osjetljiviji i odlično reagira na stimulaciju. Kada kažemo „odlično reagira“, mislimo na mogućnost postizanja intenzivnijih, ali i višestrukih orgazama.

Bolja koncentracija

Orgazam smanjuje razinu kortizola, smiruje um i popravlja koncentraciju. Seks može imati isti učinak kao i jutarnja meditacija, samo što ćete uz seks potrošiti još više kalorija!

Ubrzavanje metabolizma

Tijekom noći, metabolizam se usporava i ujutro je takav još neko vrijeme. Najbolji način za pokretanje metabolizma je umjerena jutarnja tjelovježba ili... jutarnji seks! Naime, istraživanja su pokazala da seks može sagorjeti oko tri kalorije u minuti.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti