Grizete nokte? Evo kako ćete zauvijek prestati!

Grizete nokte? Evo kako ćete zauvijek prestati!

Grizete nokte? Evo kako ćete zauvijek prestati!
  • Objavljeno: Utorak, 11.10.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Mnogi ljudi grizu nokte i muku muče s tom ružnom navikom koje se nikako ne mogu odreći. Nekima je to zabava, neki tako rješavanju nervozu, a neki ubijaju dosadu. Neki su to radili još kao djeca kad su bili nervozni, anksiozni, dekoncentrirani pa to rade i danas iz navike.

Bilo kako bilo, dok grizete nokte na najbrži i najefikasniji način transportirate bakterije s prstiju i noktiju direktno u usta, a grickanje noktiju uništava nokte i činiti vas osjetljivijim i podložnijim infekcijama.

Nije lako prestati gristi nokte, takvi nokti zaista izgledaju ružno i na djeci, a pogotovo na odraslima pa vas drugi često ispituju, pomalo i osuđuju zbog toga.

Uz ove trikove ćete lakše prestati gristi nokte, ali važno je ustrajati i biti strpljiv jer se nijedne navike ne možete riješiti preko noći.

Klikni na link ili sliku i otkrij zašto je kolagen neophodan za lijepe i zdrave nokte!

Držite nokte kratkima

Razlog je vrlo jednostavan – bit će vam teže pronaći nešto za grickanje.

Nanesite kremu za ruke

Na glatkim i masnim rukama bit će manje suhih dijelova koje ćete moći izgristi, a krema ima miris ili okus zbog kojeg ćete manje gristi nokte.

Radite nešto drugo s rukama

Ako vam dođe želja za grickanjem noktiju ili vas uhvati tjeskoba, preusmjerite je na nešto drugo. Nađite neki hobi, npr. heklanje, crtanje ili izrada nakita, vrtite olovku, igrajte se s fidget spinnerom, pa u kriznim trenucima radite nešto drugo.

Dišite i skoncentrirajte se

Kad ste izgubljeni u mislima, nervozni i odlutate, tada najčešće instinktivno krenete gristi nokte. U takvim situacijama najvažnije je da se skoncentrirate, shvatite što radite i počnete se nositi sa situacijom, a ako vam dođe da izgrizete nokte, uzmite olovku, kremu ili nešto što vam je prvo pri ruci.

Stavite flastere/trake/rukavice

Svima koji grizu nokte barem jednom se dogodilo da su odgrizli nokat „do mesa“ ili raskrvarili zanoktice. Odvikavanje vam može teško pasti, možda ćete nekad i posrnuti, a tad se sjetite ovog trika. Na nokat kojeg želite odgristi (i na druge nokte) stavite flaster, traku ili rukavicu. Kad krenete gristi osjetit ćete prljavu gumu, a nećete moći doći do nokta. Možda ćete u kratkom roku potrošiti paketić flastera i rukavica, ali isplati se.

Napravite manikuru

Manikura puno znači ženama jer sve žene žele duge i njegovane nokte. Ako stavite umjetne nokte veća je vjerojatnost da ih nećete gristi jer, osim što su tvrdi, ne želite ih skidati i gristi ispod nokte kad ste već platili da vam budu lijepi.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti