Seksom do bolje koncentracije

Seksom do bolje koncentracije

Seksom do bolje koncentracije
  • Objavljeno: Četvrtak, 19.09.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ako želite pospješiti svoju koncentraciju, zaboravite na rješavanje raznih igara za vježbanje mozga, već budite aktivniji u krevetu.

Znanstvenici, čije je istraživanje objavljeno u časopisu Neuroscience, ističu da je postizanje orgazma najbolji mogući način povećanja koncentracije.

Igre, kao što je sudoku, ili rješavanje križaljki je odličan način da stimulirate mozak, ali ako želite pospješiti koncentraciju, potrudite se da postignete orgazam jer je to najbolji način stimulacije mozga, otkrivaju nam američki znanstvenici.

"Mentalne vježbe povećavaju aktivnost mozga, ali na samo određenim dijelovima", izjavio je voditelj istraživanja prof. Barry Komisaruk.

Prof. Komisaruk dodaje kako "orgazam je besplatan, dostupan svima, čak i samcima, stoga nema razloga da ne testirate točnost rezultata našeg istraživanja."

Postizanjem orgazma ćete smanjiti razinu stresa, povećati prag izdržljivosti na bol, smanjiti rizik od nastanka depresije i potaknuti sagorijevanje kalorija.

Tijekom orgazma u mozak dolazi velika količina krvi. Ona ga opskrbljuje hranjivim tvarima i kisikom, zbog čega ćete idućih nekoliko sati osjetiti povećanje koncentracije.

Znanstvenici ističu da su rezultati istraživanja preliminarni te da je potrebno provesti ocjenjivanje od strane vanjskih stručnih suradnika.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti