Hrvati otkrili lijek protiv išijasa!

Hrvati otkrili lijek protiv išijasa!

Hrvati otkrili lijek protiv išijasa!
  • Objavljeno: Četvrtak, 12.10.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Išijas je jedan od najčešćih zdravstvenih problema koji se javlja diljem svijeta. Ponosni smo na vijest da su Hrvati izmislili kako riješiti taj problem! Išijas je naziv za bol koja počinje u leđima i širi se duž noge, kroz bedra, pa sve do nožnih prstiju. Uz bol, prisutni su i trnci, slabost u mišićima i gubitak osjećaja u nogama, a najčešće se liječi operativnim putem.

Nakon Summameda, to je drugo veliko otkriće hrvatskih znanstvenika, a ova senzacionalna vijest dolazi s Medicinskog fakulteta u Zagrebu iz Laboratorija za mineralizirana tkiva.

Kako prenosi portal Vijesti.rtl.hr naši znanstvenici su još prije nekoliko godina otkrili lijek Osteogrow koji pomaže u regenaraciji i zacijeljivanju kostiju. I sad je ista ekipa s Medicinskog fakulteta otkrila da njihov Osteogrow u operativnom uklanjanju išijasa može zamijeniti umetanje metalnih šipki i vijaka koji smanjuju pritisak na živce.

Ovu senzaciju prepoznala je i Europska komisija za znanost pa uskoro počinju klinička istraživanja na oko 200 pacijenata u Beču, Linzu, Grazu i Varaždinu. Potvrdi li lijek svoju uspješnost kreće njegova komercijalna upotreba. O kakvoj se uštedi u zdravstvu tu radi, dovoljno govori podatak da se samo u SAD-u godišnje potroši dvije i pol milijarde dolara na koštane usatke koje bi mogao zamijeniti Osteogrow.

Saznajte više ovdje.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti