I dečki plaču! Doduše, zbog nogometa, ali plaču!

I dečki plaču! Doduše, zbog nogometa, ali plaču!

I dečki plaču! Doduše, zbog nogometa, ali plaču!
  • Objavljeno: Nedjelja, 15.07.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Svjetsko nogometno prvenstvo došlo je do kraja, a vaš dečko ili muž već se emocionalno ispraznio za godinu ili dvije, do sljedećeg Europskog prvenstva. Iako jako volite svog partnera, ponekad ne možete razumjeti njegove osjećaje i potrebe za vrijeme prvenstva jer on tih mjesec dana postane totalno druga osoba.

Svjetsko nogometno prvenstvo poseban je događaj za svakog muškarca. Čak i dečke koji inače nisu osjećajni za vrijeme nogometnog prvenstva uhvati groznica pa puste suzu, od sreće ili od tuge – ovisno o rezultatu.

Znanstvenici su potvrdili da nogomet pomaže i „najtvrđim“ ljudima da pokažu svoju mekšu stranu. Emocionalno stanje vašeg partnera ovisi o rezultatu utakmice, a kako vrijeme odmiče, muškarci prolaze kroz različite faze.

Dvije trećine muškaraca potvrdilo je kako im nogomet pomaže da lakše izraze osjećaje, a čak 76% muškaraca reklo je da im nije neugodno grliti svoje prijatelje dok gledaju utakmicu.

Ako ste strastveni navijač Vatrenih, onda će vas ovo jako zanimati!

Zanimljivo je i da su muškarci emocionalno otvoreni prema drugim muškarcima kad je u pitanju nogomet jer osjećaju da ih oni bolje razumiju nego žene, iako su one nježniji spol. Nogomet im daje temu za razgovor koja može trajati satima, a kad ih netko u potpunosti razumije, s njim mogu podijeliti i ono što osjećaju.

Isto tako, tijekom prvenstva se popije 60% više alkohola, pogotovo piva, pa dečki koji malo popiju grle sve ljude, pričaju o tome što osjećaju i plaču kao mala djeca.

Stručnjaci tvrde da to nije ništa loše. Dapače, ohrabrujuće je da nogomet olakšava muškarcima iskazivanje emocija jer je daleko manja vjerojatnost da će dečki sjesti i razgovarati o svojim najdublje mislima.

Jeste li znali da muškarci žele da im žene plešu, a žene vole nogometaše!

Iako je najčudnije vidjeti uplakanog muškarca, suze radosnice ili gorke suze zbog poraza nisu jedine promjene raspoloženja koje mogu pogoditi žestoke navijače. Tu su još i glad, nesanica, duži momenti bez razgovora kad se čini da je duboko zamišljen, (pre)dugi razgovori na mobitel ili stanje totalne euforije kada se veseli kao malo dijete.

Bilo kako bilo, nježna strana jačeg spola srećom nije dugog vijeka, traje najviše mjesec dana, a nekad i puno kraće. Zato pustite dečke neka se vesele, nek prožive utakmicu onako kako samo oni znaju i nek plaču od sreće jer tako mogu pokazati koliko im je stalo.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti