Intimni problemi u menopauzi mogu se uspješno riješiti

Intimni problemi u menopauzi mogu se uspješno riješiti

Intimni problemi u menopauzi mogu se uspješno riješiti
  • Objavljeno: Srijeda, 06.02.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Iako je menopauza sasvim normalan biološki događaj kroz koji svaka žena mora proći, za neke ovo razdoblje zna biti iznimno teško. U razdoblju menopauze uslijed hormonalnih promjena javljaju se fizički simptomi.

Tijekom vremena dolazi do nestajanja estrogena zbog čega se stanjuje vaginalno tkivo i postaje manje elastično te dolazi do jače izražene vaginalne suhoće. Čak 50 do 60% žena žali se na suhoću vaginalnog područja čime spolni odnosi postaju bolni i javljaju se simptomi poput peckanja, svrbeža, boli, krvarenja nakon odnosa i bijelog iscjetka neugodnog mirisa.

Zbog neugodnih simptoma žene nerijetko izbjegavaju spolne odnose. No, važno je znati da izostanak menstruacije nikako ne znači prestanak spolnog života ili ženstvenosti. Nemojte odustati od spolnih odnosa jer su oni važni i za zdravlje vagine jer pospješuju cirkulaciju krvi.

Srećom, danas postoje proizvodi koji mogu ublažiti suhoću intimnog područja i neugodan spolni odnos kao što je Gynaicol® gel koji održava vlažnost i glatkoću vanjskog genitalnog područja čime na jednostavan način rješava ovaj problem.

Za razliku od masnih lubrikanata koji mogu dovesti do nadražaja kože, Gynaicol® gel je nemasni, bistri gel bezopasan za primjenu i ne sadrži hormone.

Sve informacije o Gynaicol® gelu potražite ovdje.

Najčitanije zanimljivosti