Iskoristite ove 4 prednosti avokada za lijepu i blistavu kožu!

Iskoristite ove 4 prednosti avokada za lijepu i blistavu kožu!

Iskoristite ove 4 prednosti avokada za lijepu i blistavu kožu!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 30.01.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Antioksidansi

Avokado je bogat antioksidansima karotenoidima kao što su alfa-karoten, beta-karoten, beta- kriptoksantin, zeaksantin i lutein. Oni čuvaju kožu od bora i drugih vidljivih znakova starenja. Visoke količine karotenoida u prehrani utječu na debljinu, ton i čistoću kože.

Vitamin C

Vitamin C je izrazito važan za zdravlje kože i potrebno ga je uvrstiti u svakodnevnu prehranu. Topiv je u vodi i ne zadržava se dugo u organizmu. Avokado obiluje vitaminom C koji je potreban za stvaranje kolagena i elastina što održava čvrstoću i strukturu kože.

Saznajte i kako avokado pomaže u borbi protiv raka!

Vitamin E

Vitamin E je još jedan antioksidans koji pomaže spriječiti slobodne radikale koji dovode do starenja kože. Istraživanja su pokazala da vitamin E može smanjiti učinke UVA i UVB zračenja prilikom pretjeranog izlaganju suncu.

Mononezasićenemasne kiseline

Avokado sadrži visoki udio oleinske kiseline. To je mononezasićena masna kiselina koja održava vlagu u epidermalnom sloju kože, čineći ju mekom i hidratiziranom. Oleinska kiselina također regenerira oštećene stanice kože, smanjuje crvenilo lica i iritacije.

Prehrana bogata avokadom je dobra za kožu, a posebno kožu lica. U nastavku donosimo i masku za lice od avokada koja njeguje i hidratizira kožu.

Sastojci:

  • ½ avokada
  • 1 žlica meda
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žlica jogurta

Pomiješajte sve sastojke uz pomoć štapnog miksera ili blendera, i nanesite na lice. Ostavite da djeluje 15 minuta i potom isperite mlakom vodom.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti