Iskoristite sve blagodati cikle!

Iskoristite sve blagodati cikle!

Iskoristite sve blagodati cikle!
  • Objavljeno: Četvrtak, 12.01.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Cikla sadrži brojne hranjive tvari, uključujući željezo, bakar, magnezij, kalij i vitamin B, a može se jesti kuhana ili sirova.

Smanjuje rizik od srčanih bolesti

Cikla sadrži betain i folnu kiselinu. Zajedno smanjuju rizik od srčanih bolesti i sprječavaju oštećenja arterija. Cikla također smanjuje razinu homocisteina u krvi.

Normalizira krvni tlak

Cikla sadrži dušičnu kiselinu koja opušta i širi krvne žile što snižava krvni tlak. Krvni tlak možete sniziti i uz pomoć svježe cijeđenog soka od cikle. Neka istraživanja pokazuju da cikla može smanjiti zgrušavanje krvi nekoliko sati nakon konzumacije.

Pripremite sok od mrkve i cikle za bolji rad štitnjače!

Povećava izdržljivost

Cikla je bogata nitratima, a istraživanja pokazuju da nitrati povećavaju atletske performanse. Istraživanje je pokazalo da biciklisti, koji su pili sok od cikle, voze 15% brže od onih koji nisu pili sok. Imajte na umu da morate iskoristiti 3 do 5 komada cikle kako biste poboljšali svoje performanse.

Poboljšava funkciju mozga

Činjenica da cikla širi krvne žile što poboljšava protok krvi u mozak. To povećava koncentraciju i fokus, i posebice pogoduje starijim osobama.

Čisti jetru

Cikla sadrže betain, spoj koji sprječava i smanjuje nakupljanje masnoće u jetri.

Štiti od kroničnih oboljenja

Cikla sadrži jaka antioksidativna i protuupalna svojstva. To znači da može smanjiti rizik od bolesti poput raka, pretilosti i srčanih bolesti.

Osim navedenih zdravstvenih koristi, cikla potiče probavu, metabolizam, stvara nove stanice u tijelu i sprječava demenciju.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti