Izbacite bubrežni kamenac na brz i prirodan način

Izbacite bubrežni kamenac na brz i prirodan način

Izbacite bubrežni kamenac na brz i prirodan način
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 04.06.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Bubrežni kamenac je čvrsti, kristalni mineralni materijal koji se formira unutar bubrega ili mokraćnog trakta, a do nastanka dolazi kad se smanji količina proizvedenog urina i stvori se višak čvrstih tvari u mokraći.

Bubrežni kamenci su bolni, a bol se može osjetiti u bubrezima i mjehuru, ali i u donjem dijelu trbuha te na preponama.

Jedan od vodećih uzroka je dehidracija, odnosno niski unos tekućine, a prekomjerno konzumiranje životinjskih proizvoda i slane hrane povećavaju rizik od razvoja bubrežnih kamenaca.

Gotovo svaki bubrežni kamenac prolazi iz bubrega do mokraćnog mjehura. Iako većina ljudi smatra da je potrebno uzeti neki tip lijekova na recept (barem za kontrolu boli), bubrežni kamenac se može izbaciti konzumiranjem puno tekućine i to najčešće u roku od 48 sati.

Napitak se sastoji od četiri sastojka, a to su: krastavac, metvica, voda i med, a cijeli recept možete pronaći ovdje.

Preporučuje se da ovaj napitak konzumirate nakon doručka. Ako ne stignete tada, možete popiti po jednu čašu 30 minuta prije svakog glavnog obroka dok se kamen ne raspadne i izađe.

Treba naglasiti da je prevencija najbolji lijek. Da biste spriječili razvoj bubrega, trebate dobro hidratizirati tijelo, smanjiti unos soli, umjereno unositi kalcij i ograničiti potrošnju životinjskih bjelančevina.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti