Ovo trebate znati ako koristite multivitamine!

Ovo trebate znati ako koristite multivitamine!

Ovo trebate znati ako koristite multivitamine!
  • Objavljeno: Nedjelja, 03.06.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Dodavanje multivitamina u dnevnu prehranu izvrstan je način da održite zdrav i aktivan stil života. Multivitamini trebaju biti dodatak kada ne možete ispuniti dnevni unos određenih vitamina ili minerala, ali nikako ne bi smjeli biti zamjena za hranu ili izgovor da se loše hranite.

Nisu svi multivitamini jednaki, a ako želite biti sigurni da odabirete pravi proizvod za svoje hranjive potrebe, potražite nacionalno priznate marke ili odaberite marke od pouzdanog trgovca.

Isto tako, postoje neke značajke koje trebate tražiti u multivitaminu, a certifikat treće strane pomaže vam u odabiru jer osigurava da se vitamini i dodatci proizvode sukladno standardima koje postavlja neovisna inspekcijska agencija.

Neki vitamini sadrže nepotrebne količine određenih sastojaka, zato je vrlo važno temeljito pročitati popis sastojaka. Primjerice, odrasli muškarci trebaju skromnu količinu željeza, u odnosu na žene, pa bi trebali potražiti vitamin koji ili ne sadrži željezo ili sadrži vrlo malu količinu. To može ostaviti više mjesta za druge hranjive tvari poput vitamina D i K, koje muškarcima trebaju za održavanje optimalnog zdravlja.

Budući da su vitamini A, E, D i K topivi u mastima, potrebni ih je kombinirati s hranom koja sadrži neke zdrave masti da bi se bolje apsorbirali. Za najbolje rezultate preporučuje se uzimanje multivitamina s maslinovim uljem, mliječnim proizvodima, jajima, orasima i avokadom, koji sadrže masnoće.

Znate li da multivitamini štite od raka!

Iako nije važno u koje doba dana uzimate svoj multivitamin, oni koji imaju osjetljiv želudac ili su skloni mučnini, trebali bi ih uzimati s najvećim obrokom u danu.

Ako imate alergiju na hranu, obratite veliku pozornost na sastojke jer današnji dodatci sadrže i druge, manje poznate tvari poput biljaka, aminokiselina i raznih enzima.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti