Jabučni ocat stabilizira šećer, potiče mršavljenje i štiti zdravlje srca!

Jabučni ocat stabilizira šećer, potiče mršavljenje i štiti zdravlje srca!

Jabučni ocat stabilizira šećer, potiče mršavljenje i štiti zdravlje srca!
  • Objavljeno: Četvrtak, 07.01.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Jabučni ocat je koristan u uništavanju patogena i bakterija, zbog čega se često koristi u čišćenju, dezinfekciji, uklanjanju gljivica, ali i ublažavanju različitih infekcija.

Dosadašnja istraživanja su pokazala da je jabučni ocat koristan za osobe koje pate od dijabetesa tipa 2. Jedno istraživanje je pokazalo da ono poboljšava osjetljivost tijela na inzulin. Drugo istraživanje je pokazalo da može razinu šećera u krvi smanjiti za 34% nakon konzumacije 50 grama bijelog kruha.

Znanstvenici su također ustanovili da je jabučni ocat koristan za mršavljenje. Istraživanja su pokazala da on potiče stvaranje osjećaja sitosti, što rezultira manjim unosom kalorija. Redovitom konzumacijom jabučnog octa možete smanjiti ukupan dnevni unos kalorija za 200 do 300 kalorija dnevno.

Jedno istraživanje je pokazalo da svakodnevnom konzumacijom jabučnog octa možete smanjiti postotak masti na području trbuha i regulirati razinu triglicerida u krvi.

Znanstvenici sa Sveučilišta Harvard su ustanovili da jabučni ocat smanjuje razinu lošeg (LDL) kolesterola u krvi i na taj način dramatično smanjuje rizik od nastanka bolesti srca i krvožilnog sustava. Druga istraživanja su pokazala da je jabučni ocat učinkovit u smanjenju razine krvnog tlaka.

Jabučni ocat možete koristiti i za ublažavanje bolova u grlu, poboljšanje rada probavnog sustava, uklanjanje prhuti i izbjeljivanje zubi. Lako ga je uvrstiti u svakodnevnu prehranu, a recept za pripremu domaćeg jabučnog octa potražite ovdje.

Nastavite čitati kako i zašto koristiti jabučni ocat!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Dijabetes i prehrana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti