Sezonskom prehranom do boljeg zdravlja

Sezonskom prehranom do boljeg zdravlja

Sezonskom prehranom do boljeg zdravlja
  • Objavljeno: Četvrtak, 07.01.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Uz niz različitih tipova prehrane, može biti teško odlučiti se za onaj koji vam najbolje odgovara. Jedan od načina da u organizam uvijek unosite najbolje što se trenutno nudi jest da počnete jesti sezonski.

Sezonska prehrana se temelji na tome da svoju prehranu mijenjate sukladno sezoni. Tada uvijek jedete namirnice kojima je trenutno sezona. Ovo će se naročito dopasti osobama koje vole jesti raznoliko i kojima jedan tip prehrane brzo dosadi.

Kada jedete sezonski, imate priliku potpuno eliminirati prezervative iz prehrane. Prezervativi, kao i ostali kemijski spojevi, su vašem tijelu potpuno neprirodni. Tijelo na njih reagira intenzivno, i to na način da ih zadržava kao mast, a većina ljudi osjeća i probavne smetnje.

Uravnotežena prehrana, usmjerena prema konzumiranju sezonskih namirnica, je nešto što će vam svaki stručnjak preporučiti. Na taj način u tijelo uvijek unosite njemu neophodne vitamine i minerale, a istovremeno ne unosite štetne spojeve.

Kada počnete jesti sezonski nećete imati toliku potrebu za danima detoksikacije organizma jer će se tijelo detoksicirati samo, i to na potpuno prirodan način.

Prezervativi se koriste kako bi omogućili rast namirnica van njihove sezone. Oni oduzimaju njihov prirodan okus. Jesti sezonski znači i jesti ukusnije.

Saznajte kojim namirnicama je sezona tijekom siječnja!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti