Joga vam može pomoći da se brže oporavite od stresnog događaja

Joga vam može pomoći da se brže oporavite od stresnog događaja

Joga vam može pomoći da se brže oporavite od stresnog događaja
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 15.12.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Svakodnevno vježbanje joge vas neće učiniti samo mirnijima, već će vam značajno pomoći u bržem oporavku od stresnog događaja ili situacije.

Novo istraživanje znanstvenika, čiji su rezultati objavljeni u časopisu BMC Complementary & Alternative Medicine, otkriva da osobe, koje jogu vježbaju barem 90 minuta dnevno, imaju razvijeniju otpornost tijela na stres.

Brži oporavak od stresne situacije će vam puno značiti kada se sa stresnom situacijom zapravo suočite. Previsoka razina adrenalina i kortizola može uzrokovati konstantan osjećaj anksioznosti, prekomjerno nakupljanje masnog tkiva i niz zdravstvenih problema.

U istraživanju su znanstvenici mjerili razinu kisika u tijelu nakon stimulacije stresne situacije. Otkrili su da sudionici, koji su redovito vježbali jogu, imaju normalnu razinu kisika tijekom i nakon stresne situacije.

Adekvatna razina kisika u tijelu je ključna za njegovo normalno funkcioniranje. Ako nemate dovoljno vremena da biste jogu vježbali svaki dan, radite ju barem 3 puta tjedno.

Bilo koji oblik tjelovježbe će vam pomoći da se bolje nosite sa stresom. Joga je među boljima jer vas potiče da se istovremeno fokusirate na disanje i pokrete tijela.

Prethodna istraživanja su pokazala da svakodnevno vježbanje joge može pomoći u prevenciji depresije, visokog krvnog tlaka, dijabetesa tipa 2, pretilosti, srčanog i moždanog udara.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti