Kajenski papar štiti srce, regulira tlak i potiče probavu!

Kajenski papar štiti srce, regulira tlak i potiče probavu!

Kajenski papar štiti srce, regulira tlak i potiče probavu!
  • Objavljeno: Srijeda, 08.06.2016.
  • Broj pregleda: 7.608
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kajenski papar je jedan od najpopularnijih začina diljem svijeta. Odličan je izvor niza vitamina i minerala, uključujući vitamin A, C, E, vitamine B kompleksa, beta karoten, kalcij i kalij. Ovaj začin je vrlo jednostavno uvrstiti u svakodnevnu prehranu, a donosi niz prednosti za zdravlje.

Štiti zdravlje srca

U šalicu vode dodajte malo kajenskog papra kako biste smanjili rizik od nastanka srčanih bolesti i srčanog udara. Odličan je za prevenciju nakupljanja plaka u arterijama i bolju cirkulaciju krvi.

Regulira razinu krvnog tlaka

Osobe koje boluju od hipertenzije (povišen krvni tlak) mogu smanjiti potrebu za uzimanjem lijekova ako povećaju unos kajenskog papra.

Potiče rad probavnog sustava

Istraživanja su pokazala da kajenski papar može potaknuti rad probavnog sustava, a naročito učinkovitim se pokazao u ublažavanju plinova, žgaravice i grčeva na području abdomena.

Potiče mršavljenje

Svakodnevnom konzumacijom kajenskog papra možete potaknuti sagorijevanje masti i ubrzati rad metabolizma. Kajenski papar će također pomoći u regulaciji apetita i smanjiti rizik od prejedanja.

Smanjuje rizik od nastanka raka

Glavni aktivni sastojak kajenskog papra, kapsaicin, ima moćno antikancerogeno djelovanje, a istraživanja su pokazala da smanjuje rizik od nastanka raka pluća, prostate i gušterače.

Saznajte koje začine je lako uzgojiti u kuhinji!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti