Kako njegovati plavu kosu?

Kako njegovati plavu kosu?

Kako njegovati plavu kosu?
  • Objavljeno: Subota, 06.05.2017.
  • Broj pregleda: 1.255
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Bilo da ste prirodna ili umjetna plavuša, plava kosa zahtijeva ozbiljniju njegu. Sklonija je lomljenju i pucanju vrhova, što je i vidljivije nego na tamnoj kosi. Da biste održali ljepotu i zdravlje kose, držite se ovih savjeta.

Odaberite odgovarajući šampon i regenerator

Pronađite proizvode na kojima je naznačeno da su za plavu ili obojenu kosu. Za obojenu kosu birajte ljubičaste ili srebrne šampone koji suzbijaju žutilo na plavoj kosi.

Hidratizirajte kosu

Pogotovo ako niste prirodna plavuša, koristite hidratantne maske za kosu koje će joj podariti potrebnu vlagu, mekoću i sjaj.

Isprobajte ovih 5 savjeta za sjajnu kosu!

Zaštitite kosu od izvora topline

Koristite li toplinske uređaje za oblikovanje kose, prije upotrebe kosu zaštitite posebnim preparatima koje možete pronaći na tržištu u obliku spreja, balzama ili ulja. Kosu je također potrebno zaštititi od sunca, stoga ljeti i u kasno proljeće obavezno nosite šešir.

Ako ste umjetna plavuša, sigurno vas plaši odlazak na bazen jer znate da klor može promijeniti boju vaše kose u zelenkastu nijansi. Za sprječavanje ove katastrofe, postoje balzami koji služe kao zaštita prije i njega nakon odlaska na bazen. Prirodne plavuše mogu zaštititi kosu od klora jednostavnom upotrebom regeneratora.

Jednom tjedno nahranite kosu maskom iz kućne radinosti. Pomiješajte maslinovo ulje, med i jogurt. Nanesite na kosu i ostavite da djeluje 30 minuta, a potom kosu operite kao i obično.

Najčitanije zanimljivosti