Radite li ove pogreške kada perete zube?

Radite li ove pogreške kada perete zube?

Radite li ove pogreške kada perete zube?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 08.05.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Odabiremo neodgovarajuću četkicu za zube

Imamo osjećaj da što je četkica tvrđa, bolje pere zube. To je zabluda. Treba birati što mekše četkice koje su u stanju savijati se. Pregrube i čvrste četkice zapravo mogu oštetiti zubnu strukturu. Također je važna i veličina glave četkice, pogotovo ako imate manja usta. Različite četkice imaju oblik za različite oblike i veličine usnih šupljina.

Pregrubo peremo zube

Ovo je slična stvar kao u prethodnom primjeru. Plak na zubima je mekan i labav, i lako ga je ukloniti laganim i nježnim pranjem zubi. U protivnom, može doći i do raznih oštećenja. Možda da zamijenimo riječ pranje ili četkanje zubi s masažom zubi?

Žurimo

Zube treba prati najmanje 2 puta dnevno po 2 minute. Većina ljudi pere zube u žurbi što skraćuje pranje.

Saznajte koje namirnice ostavljaju mrlje na zubima!

Rijetko mijenjamo četkicu

Većina misli da je potreba za čestim mijenjanjem četkice marketinški trik. Međutim, četkice s vremenom postanu izlizane i gotovo neupotrebljive. Mijenjajte četkice svaka 3 do 4 mjeseca i držite ih na otvorenom kako biste izbjegli pojavu plijesni ili bakterija.

Krivi potezi

Uglavnom zube peremo pokretom ruke s lijeva na desno. Zube bismo trebali prati krenuvši od desni i to u smjeru gore dolje, i kratkim kružnim pokretima prijeći preko svih zubi.

Zaboravljamo desni i jezik

Bakterije često završavaju na desnima i jeziku koje najčešće zaboravljamo oprati. Prilikom svakog pranja zubi, posvetite jeziku i desnima barem 20 sekundi.

Krivi kut pranja

Zube treba prati pod kutem od 45°. Operite zube izvana i iznutra, i izbjegnite stvaranje kamenca.

Peremo zube neposredno nakon obroka

Nakon svakog obroka pričekajte 15 do 20 minuta prije nego krenete prati zube. U protivnom, možemo oštetiti zube. Ako vas smetaju ostaci hrane i ne možete pričekati s pranjem, radije ih nakon jela samo isperite običnom vodom.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti