Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Radite li ove pogreške kada perete zube?

Radite li ove pogreške kada perete zube?

Radite li ove pogreške kada perete zube?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 08.05.2017.
  • Broj pregleda: 301
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Odabiremo neodgovarajuću četkicu za zube

Imamo osjećaj da što je četkica tvrđa, bolje pere zube. To je zabluda. Treba birati što mekše četkice koje su u stanju savijati se. Pregrube i čvrste četkice zapravo mogu oštetiti zubnu strukturu. Također je važna i veličina glave četkice, pogotovo ako imate manja usta. Različite četkice imaju oblik za različite oblike i veličine usnih šupljina.

Pregrubo peremo zube

Ovo je slična stvar kao u prethodnom primjeru. Plak na zubima je mekan i labav, i lako ga je ukloniti laganim i nježnim pranjem zubi. U protivnom, može doći i do raznih oštećenja. Možda da zamijenimo riječ pranje ili četkanje zubi s masažom zubi?

Žurimo

Zube treba prati najmanje 2 puta dnevno po 2 minute. Većina ljudi pere zube u žurbi što skraćuje pranje.

Saznajte koje namirnice ostavljaju mrlje na zubima!

Rijetko mijenjamo četkicu

Većina misli da je potreba za čestim mijenjanjem četkice marketinški trik. Međutim, četkice s vremenom postanu izlizane i gotovo neupotrebljive. Mijenjajte četkice svaka 3 do 4 mjeseca i držite ih na otvorenom kako biste izbjegli pojavu plijesni ili bakterija.

Krivi potezi

Uglavnom zube peremo pokretom ruke s lijeva na desno. Zube bismo trebali prati krenuvši od desni i to u smjeru gore dolje, i kratkim kružnim pokretima prijeći preko svih zubi.

Zaboravljamo desni i jezik

Bakterije često završavaju na desnima i jeziku koje najčešće zaboravljamo oprati. Prilikom svakog pranja zubi, posvetite jeziku i desnima barem 20 sekundi.

Krivi kut pranja

Zube treba prati pod kutem od 45°. Operite zube izvana i iznutra, i izbjegnite stvaranje kamenca.

Peremo zube neposredno nakon obroka

Nakon svakog obroka pričekajte 15 do 20 minuta prije nego krenete prati zube. U protivnom, možemo oštetiti zube. Ako vas smetaju ostaci hrane i ne možete pričekati s pranjem, radije ih nakon jela samo isperite običnom vodom.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti