Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Kako odabrati savršeno rumenilo?

Kako odabrati savršeno rumenilo?

Kako odabrati savršeno rumenilo?
  • Objavljeno: Srijeda, 10.05.2017.
  • Broj pregleda: 320
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Rumenilo je, kao i puder, temelj svakog kvalitetnog make upa. Rumenilo licu daje živost, a isto tako može dati svježinu ili zagasitost.

Rumenilo može biti u raznim oblicima poput kreme, gela, praha ili sticka. Princip isprobavanja i eliminacije je najbolji način da saznate koja vrsta vam najbolje pristaje, a mi vam donosimo karakteristike svakog od njih.

Krema

Izvrsna za suhu kožu jer joj daju potrebnu vlažnost i boju. Korištenjem rumenila u kremi postići ćete mladenački sjaj, a ujedno nahraniti kožu i usporiti starenje.

Saznajte kako odabrati crveni ruž!

Gel

Djeluje slično kao i krema čineći kožu glatkom i sjajnom. Za razliku od kreme, rumenilo u gelu ima više pigmenta koji daju suptilniji odraz na obrazima. Njegova lagana tekstura čini ga idealnim za normalnu i masnu kožu.

Prah

Za svjetliju, suptilniju boju, preporučamo rumenilo u prahu. Ova vrsta rumenila daje mat efekt, a ujedno može sadržavati i svjetlucave čestice koje licu daju glamurozan izgled.

Stick

Rumenila u sticku su izrazito pigmentirana. Brzo se suše, stoga ih odmah treba razmazati ako želite postići osjenčanost.

Promotrite ton kože općenito i ton kože na podlakticama. To će vam dati najbolji uvid u odabir savršene boje rumenila. Često biramo različite ružičaste, narančaste i koraljne boje samo zato što nam se sviđaju, a ne razmišljamo o tome koja nam zaista pristaje. Nakon što odaberete idealnu boju, vaša koža će izgledati putenije i ljepše.

Pokušajte kombinirati dvije različite boje rumenila; svjetliju za dan i tamniju za noć. Ako ne želite eksperimentirati, preko dana jednostavno nanesite manje rumenila. Za dramatičniji izgled, nanesite rumenilo u debljem sloju.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti