Kako prepoznati jeste li uistinu sretni?

Kako prepoznati jeste li uistinu sretni?

Kako prepoznati jeste li uistinu sretni?
  • Objavljeno: Nedjelja, 24.08.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Bez sumnje vas je sigurno netko barem jednom u životu upitao jeste li sretni. Odgovoriti na to pitanje može biti teže nego što se čini na prvu.

Prema novom istraživanju, objavljenom u časopisu Proceedings of the National Academy of Sciences, odgovoriti na to pitanje i nije tako teško.

Naime, nije važno koliko toga ste postigli, čime se bavite i s kime točno družite. Važno je da vam je trenutno u životu jednako dobro ili još i bolje od onoga što ste u prošlosti mislili da će biti.

U istraživanju su sudjelovali sudionici koji su igrali kartašku igru za novac. Znanstvenici su promatrali njihovo ponašanje i raspoloženje. Ustanovili su da je sami novac imao jako malo učinka na cjelokupno raspoloženje. Veći učinak je imalo to koliko novca su osvojili, je li to bio manji ili veći iznos nego što su očekivali.

Iz ovoga zaključujemo da sreća ovisi o očekivanjima. To ne znači da ona trebaju biti niska, već da budu realna i u granicama ostvarivosti.

Poradite na svojim očekivanjima. Kada su ona velika, a za to nemate osnova, naravno da ćete na kraju biti razočarani. Velike korake u životu nikada ne biste trebali planirati jer se jako rijetko sve odvija po planu.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti